Bättre

Olles sår ser betydligt bättre ut och hovbiten har börjat torka och ska klippas bort idag när Olle blir skodd.
Har pratat med MIcke och han tycker att jag har gjort ett bra jobb med såret eftersom det ser så pass bra ut efter bara en vecka och att det inte har blvit något svllkött av det. Jag är nöjd med mig själv med tanke på att jag tycker sår och sånt är fruktansvärt äckligt och att när jag ser ett sår så känner jag hur ont det gör. Men jag har öppnat upp den där fickan på olles sår och tvättat och donat och Micke är väldgit nöjd att jag klarar av något sådant.

Ska se om jag kanske kan fota lite när biten klipps bort.

Ska snart ta och åka hem från jobbet för att åka till stallet och göra iordnining Olle inför skoningen :D


/ Olle & Madde

Såret

Olles sår ser fint ut och det luktar inte illa om det. På torsdag kommer micke och skor så då ska han titta på det igen och se om det går att klippa bort mer hov från såret. Olle är riktigt duktig när man ska tvätta och lägga om såret. Han tycker dock att det gör ont när man lägger på antbiotikasalvan men det förstår jag mycket väl.

Mn syster har Olle idag men jag följer med ut och ska eventuellt lägga om det idag med om bandaget har fått för sig att inte ligga kvar.

Olle går fortfrande i sjukhage precis brevid Fralles hage och fralle han står vid Olle hela dagarna och lömnar han inte för en sekund, de är så jäkla söta ihop Olle & Fralle

Såhär ser såret ut, riktigt fint och torrt :)

 


Ett sånt här täcke ska pappa köpa till Olle idag det är 3 täcken i 1 och med avtagbar hals. Fralle har ett likadant så jag o Sandra tyckte att det skulle vara lite kul om Grabbarna Grus har lika täcken när de är ute i hagen :D 


 
Olle i sin gamla box, han står nu längst upp i stallet mitt emot Fralle och trivs jätte bra :D


/ Olle & Madde


Uppdatering

Olle mår bättre och haltar inte men är jätte sur över att få gå i sjukhagen.

Idag så ska hud/hov biten klippas bort allt beror på hur det ser ut under, ja hoppas att de ser bra ut och att det inte blivit något svallkött av såret.

Min snälla hovslagare harfixat antibiotikasalva o så till Olle :)

Jag ska sanrt åka ut dit och titta till han och när Micke (hovslagaren) kommer och tittar på det så ska jag försöka ta några bilder så att ni kan få se vad Olle lyckades med.

Ha det bra alla läsare Hälsar Orlando Magic

Olle är skadad

Olle har lyckats gjort sig illa under onsdagen då han och Fralle kom lös från hagen. Så när jag kom till stallet i godan ro och hade tänkt att rida så kommer Jenny o säger att Olle har gjort sig illa, jaha vi får väl se vad han har lyckats med.
Ställer upp han på gången och det är blodigt på vänster fram, jag börjar göra rent och börjar se vad blodet kommer ifrån. Han hade slagit upp en bit precis vid kronranden och sen va de en rispa på hoven och så gick det som ett sticksår ner brevid strålen. Jag frågade Annelie om vad hon tyckte och sa att jag skulle göra rent ch tvätta med jodopax och hålla lite koll så att det inte blir infekterat och även hålla lite koll på hans temp.
Sen hade Olle även tappat en sko bak så jag hörde av mig till min hovslagare Micke och han skulle komma efter jobbet och slå på skon och kolla på såret så att det inte blir några problem sen med hoven.

När Micke slagit på skon och kollar på såret så är det en stor köttig hud/hov bit som hänger löst på utsidan av balen så Micke gjorde rent och la ett tryckbandage så att det inte blir ett köttigt sår. Micke ska även komma ut idag torsdag och se så att de ser bra ut och ev lägga på antibiotikasalva. Och imorgon fredag så ska ev den köttiga hud/hov biten klippas bort allt beror på hur det ser ut.

Så min plan på att sätta igång Olle den här veckan gick ju åt pipan :S
Men jag är glad att det inte va värre än vad det är.

Måste ju även säga att Olle hoppade på 3 ben igår för att de gjorde så ont ch idag är han jätte sur över att han måste gå i en liten sjukhage.

/ Olle & Madde

Förlåt

Ursäkta för dålig uppdatering.

Nu har jag kommit hem från Österrike och och i söndags när jag åkte ut till Olle så smög jag in i stallet och jag såg att Olle tittade lite men fortsatte att äta på sitt hö sen så sa ja Heeeej! Olle och gissa vem som höjde huvudet jätte högt och spettsade sina öron. Det såg nästan ut som att han log :D Han är för söt. Har även berättat för pappa hur jag har jobbat med olle inom NH och de som står på tur att lära han nu är om jag springer med höga knän brevid Olle så ska han börja galoppera, och han har förstått vad det går ut på det behövs bara mer träning.

I Måndags så red Sandra Olle med ett bettlöstträns eftersom han har fått nyraspade tänder. Han bråkade lite i början o skulle dra iväg men till slut så sökte han sig ner och gick i jätte fin form :) Sandras foderhästar Marco & Tetti ska snart åka så då kommer hon bara ha Fralle kvar och han är tyvärr för trasig i sina bakben för att ridas så jag frågade henne om hon vlle hjälpa till och utbilda och det ville hon så gärna :)

Sandra tycker att det är kul att lära hästar saker och hon tror att Olle kommer bli en kanonhäst bara han får upp mer muskler för lära sig det vill han det är det inget snack om saken :)

/ Madde & Olle

RSS 2.0