Morgontrött

Olle är en väldigt morgontrött häst :p När man kommer och ska fodra på morgonen o tänder lampan så blinkar han som bara den o ser nästan vimmelkantig ut, sen går man fram o säger halluu o sträcker fram huvet då gör han likadant!

Det snöar här i Västerås igen, tur att jag tog på halstäcket så att han inte blir så blöt.
Olle har även lyckats tappa en sko men hovslagaren Micke kom ut dagen efter och fixade dit en ny sko :)

Ska snart packa iordning allt som jag ska ha med till stallet, för ja o sandra ska vara ute i stallet när de smäller raketer sen ikväll för Fralle blir jätte rädd och jag vet inte hur Olle reagerar så då känns det bäst att vara där om de skulle hända nått....Man vill inte komma till stallet och se att ens häst har sparkat mot gallret o fastnat med hoven. Så ja o sandra har även fixat en såg ifall man behöver såga loss nån häst, men de hoppas vi verkligen inte på!!!


GOTT NYTT HÄST ÅR!!!!!

Olle Världens Bästa Häst!!

Nu har det varit julafton. I torsdags så lastade vi Olle och åkte hem till Frsmnäs. Måste ju nämna att Olle han verkligen trivs i stallet för när man lastar han så ska han krångla o stegra sig, de gjorde han inte första gången ja lastade i den transporten som vi åkte nu.
Väl framme så spände vi för Olle och vi gick iväg han va jätte fin, hann hade ett rött täcke med vita kanter och sen hade han vita benpaddar o julröda lindor till. Han va så fin, och när folk stannade och ville klappa så mös Olle fullt ut han verkligen älskar att få all uppmärksamhet :)
När vi va klara och skulle lasta då gick han direkt in i transporten utan att ens blinka, så man märker på så sätt att han trivs i stallet o vill inte lämna det.

Men jag ska träna med Olle att lasta han, med hjälp av NH för när jag är klar med det så ska Olle kunna lasta sig själv utan att man håller i han man ska bara behöva visa vägen att det är där du ska gå. Det jag måste börja med är att få han att förstå att när vi åker iväg så kommer vi komma tillbaka han ska inte behöva vara orolig o tro att han ska lämna stallet för gott.

I början av förra veckan så gjorde fralle ett broddtramp på sit ena bakben så när vetrinären kom så stog fralle utanför Olles box så Olle såg vad vetrinären gjorde med fralle. Det roliga va att Olle så jätte orolig ut och så stog han och tittade över kanten på boxen men man såg bara Olle ögon och öron. De såg ut som han tittade lite ismyg på Fralle så stog och snarkade på stallgången :P

Olle jar börjat fått väldigt fina ridmuskler nu. De som han har kvar är mer ryggmuskler och rumpmuskler så mer klättring och gå över stock och sten, väldigt bra att de är snö ute för de är lite jobbigare att gå i.

Nu har ni fått en liten uppdatering om vad som händer!

Ha det bra!

Madde & Olle

Snart julafton

Jag och pappa har varit och hämtat rockarden. En jätte fin rockard nyrenoverad (ny målad, nya däck, och ny svettsad stänkskärm på ena sidan)
Jag har även varit ut med Olle och provat den en gång, och han va såå duktig. Jag trodde nästan att han skulle ladda och vara ivrig, men han lunkade på i skritt och lyssnade på vad jag sa till han. Han hade itne ens en tendens till att vilja börja trava iväg.
Jag tror Olle tyckte de va riktigt kul för han gick med spettsade öron men lyssnade även på min röst.

Jag har berättat tidigare om att vi har tränat NH.
Nu har Olle förstått vad det innebär så om vi är inne på den uppmätta fyrkanten så går han runt mig på en volt både i skritt och trav och när jag gör tecken för att stanna och komma in till mig så gör han det utan att blinka.

Hästar är bekväma djur av sig och vill gärna ha en ledare. Ute i hagen så har Olle Fralle som ledare, men om man inte har någon ledare när inte Fralle är med så blir Olle lite osäker och testar oss människor om vi verkiligen är en bra ledare. Men nu när jag har tränat med han så litar han på oss speciellt mig och han trivs jätte bra.
Jag vet att Olle kan ha lite bråttom när han ska in och han håller på o slår med huvudet och taktar runt, men nu har han sllutat med det och väntar lungt tills det är hans tur.

Någonting som jag också tycker är kul med Olle är att när man kommer på morgonen o ska fodra så gnäggar de flesta hästarna vissa skrapar och går runt i boxen för de vill ha sin mat. Olle dä emot han står lungt och väntar på sin tur, antingen tittar han ut genom box dörren ut i stallgången eller så tittar han ut så man ser han vid foderbordet. Han är så söt där han står och väntar och gör inte mycket av väsen av sig. Han vet att han ändå kommer få mat oavsett, det blir hans tur också.

/ Madde & Olle


Träningen som gör att allt blir en lek.

Jag och Olle vi fortsätter att leka och dansa oss fram ledarskapet med NH. Olle är jätte duktig och han börjar förstå mer och mer vad det handlar om.

Han lyssnar och iaktar mitt kroppsspråk och gör de jag ber han om. Självklart så busar han till det och han tycker att jag ska leka med han istället för att bestämma att såhär gör vi istället.

Det är så kul att se efter träningen vad avslappnad och nöjd Olle är. Jag tycker att det är bra att man aktiverar hästens hjärna så att den får tänka lite extra än bara så som den tänker när man rider.

Ska fråga sandra om hon kan filma någon gång så att ni får se hur duktig Olle & jag har blivit vi är ett litet team han och jag.

/ Madde & Olle


NH

Idag har jag tränat NH med Olle eftersom han har börjat att testa oss människor nu när han har kommit till rätta i sitt nya stall.

Har fått låna en bok av Sandra som heter dansa med hästar, så vi har börjat med första steget där att ha en fyrkant på ca 10x10 meter och sen så ska man leda hästen fram med handen och även sätta upp den som ett stopp när hästen ska stanna och sen ska man även vinka in hästen när man vill att den ska komma.

Olle va stundvis jätte duktig, men sen när man krävde lite mer ab han då blev han irriterad och slängde med huvudet och man märkte flera gånger att han dominerar oss människor.

I början så hade jag han i ett långt grimmskaft så att han hela tiden ska vara med på vad jag gör, och när det gick bra så va han lös och gick i alla gångarterna på en stor volt runt mig och det är de som är själva grejen med övningen. Efteråt så gick han efter mig som en liten hund.

När vi va klara med träningen, vi höll på ca 20 min och efter det så va Olle helt slut inte fysiskt men Psykiskt, han stog på stallgången med låg hals och hängande underläpp så han fick verkligen jobba med hjärnan ordentligt min lilla häst :D

Olle har även börjat fått mer ridmuskler vilket har gjort att hans sadel åker bakåt för att han är smalare vdär sadel gjorden ska ligga, så nu har jag köpt mig en förbygel med löstagbar martingal vilket va de viktigaste för Olle behöver ingen martingal.
Personligen tycker ja inte om martingal för om hästen slår upp huvudet så slår det i mot eftersom den sitter fast i sadel och så en ryttare på det så blir det ju en liten duns i ryggen och det är ju inte heller bra.
Man ska ju inte heller tvinga hästen ner fär det är inte en ärlig naturlig form. Man kan aldrig "såga" ner hästen med hjälptyglar och bett utan man måste rida hästen ner i form, de finns inga andra knep.

Ska försöka fota Olle lite i helgen så att ni får lite uppdatering på hur han ser ut nu.

Somnade i Olles box i morse när jag hade morgonfodrat. Olle är så härlig för han tar allt med ro och är så försiktig när man sitter inne i boxen hos han :D


/ Madde & Olle

Jag och mina ideér

Måste börja med att säga att jag fick en kommentar på förra inlägget av en anonym, och den personens svar tyckte ja va jätte bra. En annan häst i stallet som också är ett varmblod kan så mycket som enkeltbyte i dressyren.
Och ofta som den här presonen skriver så sälja travhästar till nybörjare som inte kan ett skvatt egentligen. Det är bara att se Fralle i stallet han såldes till en som ville ge sin flcikvän en häst. När de tog slut så blev Fralle ståendes i en hage i ca 2 år innan Sandra hittade han. Nu är han en riktigt fin häst och när hon tog hem han så va han ett riktigt vrak benig i hela kroppen och aldrig borstad och tovig. Det tog 2 pälsglansflaskor och 5 tvättar av svansen innan den ens gick att reda ut :S Stackars Fralle.

Min idé som jag har kommit fram till nu är att Olle han är ju inkörd och vet vad det handlar om så då kom jag på att på Julafton så ska ja ta hem Olle till Framnäs och sen köra han runt i området och de som vill åka med får göra det. Så ja ska ta o köpa mig en rockard och se hur det är att köra han. Risken finns att han blir väldigt pigg o tror att han ska träna inför travet :P 

 

/Madde & Olle 


Lustigt

Måste börja detta inlägg med att jag bryr mig inte utan tycker bara det är jävligt barnsligt.

En gammal kompis till mig tjatade väldigt mycket om att hon skulle köpa häst mellan år 7-9 hon skaffade sig en dressyr häst som hon tävlade med men tyvärr så va hon tvungen att ta bort den då den fick problem med ett bakben och blev triangel märkt. Nu för ca 1 månad sen så hade hon köpt en ny häst en westrn häst, så jag frågade vad den hette och så, sen berättade jag att ja också köpt häst och då grågade hon va de va för ras och ja svara att de va ett franskt varmblod. Det här va alltså på internet. Och det som ja tycker är så dåligt de är att hon slutade prata med mig bara för att ja har ett varmblod.

Visst kan man gå o köpa sig ett halvblod eller liknande men det är ju ingen garanti att den kan mer än ett varmblod.

Sen känner jag att om jag vill utvecklas i min ridning och ha ett litet projekt så passar ett varmblod mig perfekt.
Självklart finns de riktiga travarök MEN man måste också tänka på att det är vi, människan som gör hästen. Alla hästar kan dressyr och hoppa vissa behöver bara lite längre tid på sig att träna!

Jag är iaf jätte nöjd med Olle och trivs jätte bra med han. Just nu så testar han mig som ledare så de bara sjunger om det :P Men det är sånt som går över med tiden.

Blir tyvärr ingen hoppträning imorrn för Camilla som ja ska träna med hon måste åka och titta på en bil för hennes bil blev stulen i början av veckan och nu när de har hittat den så är den istort sett bara kaffeved :S
Jävla idioter som inte kan låta andras saker vara ifred!!!!

Vet inte om jag har berättat det här tidigare men jag har lärt Olle att buga. Det som jag ska träna lite mer på är att han ska sätta ner ena benet så att han bugar ordentligt.
Riktigt kul.


/ Madde & Olle

Filmer

 

 

Här är en av filmerna på Olle som finns på youtube :)

 

 

/ Madde & Olle


December

Det är redan December och nu i helgen så har jag varit ägare åt världens bästa häst i 2 månader :D

Tänkte lägga ut mera bilder nu på Orlando Magic. Väntar även på att mina filmer ska läggas upp på youtube men det tar sååååååån tid. Men om ni inte orkar vänta på ett inlägg med filmerna så kan du gå in på www.youtube.com sen så söker du efter Orlando Magic E: Tap In U: Hello Sweden Team

Men här kommer bilderna så länge



Olle i sin nya lädergrimma :)

Olle i sitt fina Sverige täcke

Fixa o dona innan dressyrträningen



 

/ Madde & Olle


RSS 2.0