Utrustning - Sadel

Sadeln som jag har till Olle är just nu en Wintec Cair 500 Hopp.
Anledningen till att jag har en sån är för att man kan ändra bommen med 2 skruvar. VIll inte lägga massa pengar på en dyr hoppsadel när man troligtvis komer att behöva byta om 1 år för att han har ändrats i kroppen.


Frågestund

Från och med nu tills imorgon Torsdagkväll 20.00 så kan ni ställa frågor till mig om allt som ni vill veta om mig och Orlando Magic.



För Nya Läsare

Jag har nu gjort en kategori för alla er nya läsare. Här tänkte jag berätta lite om vem jag är och vem Orlando Magic är.

Ja vart ska man börja?

Jag är född 1989 i Augusti.

När ajg var ltie ca 5-6 år så ville jag börja rida, men på den tiden så kunde man inte bara ringa till en ridskola och sen börja vid nästa termin, Nej. På min tid så fick man stå i kö i flera terminer så jag gav upp min dröm att börja rida och höll på med lite andra aktiviteter i stället, och sen tror jag att mina föräldrar va lite rädd för de stora djuren :-P

Så i några år så dansade jag, jag seglade och tävlade lite i det och när jag fyllt 11 så fick jag börja på ridskola för då hade de tagit bort systemet att man skulle stå i kö.
Så under hela min högstadie tid så hade jag alltid fullt upp jag hade idrott i skolan 4 gånger/vecka jag seglade 3gånger/vecka red 1 gång/vecka och sen testade jag på att spela handboll ett tag också.

Så mitt liv var fullt upp, men drömmen om att ha en egen häst fanns fortfarande.

När jag fick chansen att börja sköta halvblodet Durbin som är efter Urbino, så sa jag inte nej. Och med tiden så sltade jag segla och idrotten från skolan försvann när jag började gymnasiet.

jag gck mitt första år på Teknik på Wenströmska här i Västerås men jag trivdes inte, så jag sökte om ett år senare och kom in på Kopparlundsgymnasiet med ett specialutformat media/samhällsprogram.
Och under hela min gymnasietid så ägnade jag alla mina lediga timmar åt att vara i stallet så det resulterade i att jag nu hade 2 sköthästar ett halvblod och en isläning vid namn Tindra.

Sommaren 2009 tog jag studenten med bra betyg och jag själv är super nöjd. Och en dag när jag kom hem från stallet så släppte pappa bomben att jag skulle få en egen häst :-O

Så då var det bara att börja leta stallplats. Jag hittade ett stall i Dingtuna så nyfikna åkte vi dit och tittade och 1 dag senare så hade vi stallplats :-)
Så nu började det intensiva hästsökandet. Det finns otroligt måna hästannonser, och det finns otroligt mycket som man ska fråga om när man ringer på en häst.
Min första annons jag ringde på var en kallblodskorsning där ägaren inte sa så mycket i telefonen men vi bestämde iaf provridning.

Hästen stog då på Strömsholm eftersom ägaren gick på gymnasiet där. Vi tittade på hästen och sen fick jag provrida. Hästen va ganska högt utbildad i dressyr en jag kände att det inte riktigt klickade och en stor nakdel va att ägaren ville lämna ut på foder till Maj 2010 och nu var det augusti 2009. Så där kände jag att om bara några månader så skulle man behöva leta ny häst igen när man då precis fäst sig vid hästen.

Nästa häst jag tittade på var väldigt svår att hitta till då jag körde fel och gpsen skulle ha ut mig på en åker och sen in på en jätte liten skogsväg, men efter ett flertal samtal till ägaren så var vi äntligen framme.
Det var en stor brunvalack som var hur snäll som helst. Samma sak där så sa inte ägaren så mycket utan man fick fråga dessto mer istället för att få veta lite om hästen iaf.
Hästen i sig hade svårt för galopperna och passade i stället (ett varmblod) mellan hästen och mig så kändes det bra men mindre bra med ägaren så det blev inget hästköp där heller.

Ett tag så kände jag att nu ger jag upp det finns ju ingen vettig häst i närheten av Västerås som vill ha en ny ägare. Jag kollade mest i närheten av västmanland, det kändes inte så jätte lockande att åka ner till Malmö för att provrida och sen ner igen för att göra veterinär besiktning och hämtning av hästen.

Men bara några dagar senare så kom det ut en annons på ett brunt varmblod efter Tap In. Jag personligen gillar den hingsten just för utseende och att avkomorna är väldigt bra ridhästar :-)
Så jag ringde och kvinnan som jag pratade med va jätte trevlig och kunnig jag fick svar på mina frågor och lite till så det kändes jätte bra och en provridning bokades. För första gången så kände jag mig väldigt nervös över att åka och provrida coh nyfiken som bara den var jag.
Väl på plats i Nyköping så kändes det mycket bättre att få prata mer med kvinnan som jag prtat med som heter Therese. Både jag och min syster provred och allt kändes klockrent, det här var min häst.
Vi pratade lite mer eftersom det var flera som va intresserade av hästen. Och Therese förklarade att hon säljer den här hästen åt en annan person som håller på med trav som nte har så jätte koll inom ridsporten. 
När jag kom hem så kännde jag mer och mer att den där hästen vill jag verkligen ha! 
Så nästa dag ringde jag tillbaka till Therese och berättade att vi va intresserade. Så några dagar senare så skulle hon återkomma när hon pratat med ägaren om vilka hon tyckte va "bäst" för hästen.
Så den 23 september så ringde Therese när jag va ute på stubben med Tindra och galopperade, och berättade nyheten att jag skulle få köpa Orlando Magic. 

Så fort jag kom hem så tog jag reda på vetrinär i nyköping och bokade bes. tid den 28/-09 klockan 15.30

Min bil som jag hade då hade ingen dragkrok så pappa följde med och körde transporten. Självklart så va han försenad från jobbet och jag va nervös som jag vet inte vad och frös gjorde jag också.
När han väl kom så kopplade vi på släpet som vi fick låna av Sandra som hade stallet och sen började vi åka mot Nyköping sisådär 45 min sena. Så vägen dit blev i rallyfart men vi hann väldigt lagom tills vetrinären kom :-) 

Väl där så gick allt super bra så runt 7 tiden så lastade vi Olle och resan hemmåt började :-)

Så den 1 Oktober så började våran resa till där vi är idag.

Orlando Magic gjorde sin sista start på travet i Maj 2009, när han kom till Therese så började utbildningen.
Och den har jag fortsatt med.
Idag kan Orlando Magic
* Höger Arbetsgalopp i form
* Vänster Arbetsgalopp i form
* Ökad galopp i form
* Samlad trav nästan hela tiden i form
* Skänkelvikningar åt båda hållen nästan hela tiden i form
* Jobba i form på små volter
* Hoppa
* Vinka med vänster framben
* Buga
* skritta i form
* Hoppa diken
* Hoppa Oxer
* Hoppa 2 kombination
* Tömköras
* Bli körd med rockard

Och säkert massor mer som jag inte kommer på just nu :-)
Måste prova nångång att hoppa vattengrav :-P

Inlägget från igår den 28/9-2010 där kan ni läsa lite om vad som har hänt under året som gått :-)



Så det här var lite om mig och Orlando Magic.



Massage

Idag ska min Älskade häst få massage och eventuellt en liten tur om jag hinner.
Mitt schema gällande Olle så kommer Onsdagar att bli en vilodag eftersom ajg jobbar till klockan 5. Det kommer bli mörkt tidigare och tidigare här fram över. Så jag tycker att onsdag är en bra vilodag mitt i veckan efter en hård träningshelg och sen ladda om för att träna lite mer torsdag-söndag

Måndag - Skritta ut i skogen och lindra träningsvärken
Tisdag - En skogstur och ibland ett litet pass i paddocken
Onsdag - Vila & Massage
Torsdag - Träna hoppning och övningar från lektionen
Fredag - Dressyr L:B1 programmet
Lördag - Longering eller ut i skog och mark
Söndag - Hoppträning

Sen varje gång ajg rider i paddocken så värmer jag först upp genom att rida ut i skogen.

Ungefär såhär ser vårat träningsschema ut just nu, det kommer att ändras sen när vi ska till idhuset och träna :-)

Måste klippa Olle här i dagarna också nu när han är nytvättad. Jag har ett jätte tunt täcke på han fast att det är uppehåll och sol just för att då rullar han sig inte lika mycket. Innan jag tog på täcket så va hela hästen dränkt i torr lera men nu brukar han vara lite lerig antingen på halsen eller ovanför ögonen :-P



Ett sånt här täcke är det Olle har det är ingen fodring utan bara som ett tunt skal :-)




1 År

Idag är det 1 år sen som jag blev ägare på Olle :-)
Det har han och jag firat med massa morötter och en miniralsaltsten :-)




De här är en av de första dagarna med mig som ägare, när fotot togs så stog vi i Dingtuna.
Och om man nu skulle stapla upp alla saker jag lärt Olle och alla motgångar vi haft med skador.
skadorna i sig har bara varit en skada där han gjorde illa sig när han kom lös från hagen en vinterdag för att det inte va el på tråden.
Sen har det kommit lite små komplikationer på det men nu är allt helt bra och idag satsar vi för att börja tävla i hoppning och dressyr. Om det går riktigt bra kanske man borde prova på fälttävlan.
Vi har ju en liten hoppstig i det stallet jag står i nu, och på dom hindrerna har han otrolig framåtbjudning och verkar tycka att det är kul :-)



Såhär såg såret ut efter att han kommit lös från hagen. Där det är blodigt så är det en ficka ner och sen där ifrån kan man böja en stor bit hov bakåt mot ballen :-S
Va inte trevligt att lägga på antibiotika salva på det där och lägga tryckbandage.
Och skadan hur den är idag så har hoven vuxit ut så "skadan" är just för tillfället där sömen ska sitta när man skor så Olle har haft tappsko just för att sömen inte sitter ordentlgit eftersom det inte finns någon hov att slå i :-S Men förra veckan så blev Olle skodd så nu hoppas jag att det inte kommer vara några mer problem pga skadan, men tappsko kan han ju få iaf men då blir jag inte lika irriterad eftersom jag tyckte den här skadan va otroligt onödig, med tanke på att den hade gått att undvika om man hade haft ett ordentligt elagregat och haft el på hagen :-P



Den här bilden är ifrån November/december och då hade vi varit på 2 stycken dressyrträning för Carro Forslund.
Vi jobbade mycket på att öka och minska volter så att Olle skulle få mer balans och bli starkare för att sen kunna göra mer avancerade övningar.


Här är bilden som fanns i annonsen när jag letade häst :-)
Kolla in svansföringen när han hoppar :-)
Han gör fortfarande likadant, kan tänka mig att när man börjar hoppa högre att det kommer snärta till av svansen :-P



Här har vi Olle från sommaren 2010.
Min syster lös-longerar han och se så busig han ser ut :-)


Om ni tittar på bilden i mitten där det står Orlando Magic.
Där galopperar han utan ryttare och tyglar, men ändå går han i form i galoppen och är på en volt runt min syster i Galopp. Hästen är något mer än det vanliga  :-)



Och här är vi idag. Vi jobbar på i både dressyr och Hoppning och mitt mål fram till sista december det är att starta Olle i dressyr L:B1 programmet och sen starta han i någon hopptävling.
Men först innan det så ska vi hoppa en hel bana, och Olle ska på Bootcamp och finlira dressyren hos Therese Carlsson.
Olle ska även klippas de närmaste dagarna eftersom han blir så svettig när man tränar och sen nu under hösten så kommer vi rida en hel del i ridhus :-)

Nu har ni fått en uppdatering genom året som gått och både jag och Olle har det super kul ihop.

Glömde nästan det viktigaste jag har lärt han att vinka och buga :-)



Kolla det här

Jag och Sandra min radiokollega har blivit lite inspirerade av Christian Hedlund som jobbar på Rix FM

http://www.rixfm.com/bloggar/christian-hedlund/sida/1

Kolla in hans blogg och Observera mig i rosa tröja :-)


Bestämt mig

I lördags så va jag och tittade på ett svart varmblodssto.
Jag provred och allt gick hur bra som helst väldigt snäll och lydig och trevlig på alla sätt och vis. Väldigt lik Olle för 1 år sedan. MEN Det är mycket jobb att göra och få henne att lugna ner sig en aning och det som jag reagerade på de va att hon va såå otroligt "tajt" mellan frambenen ägaren sa att när hon va ut i skogen och busade så va man tvungen att ha skydd på knäna för att annars så slog hon i. I övrigt så va hon väldigt skev men mycket beror nog på muskler. Men jag bestämde mig tidigare idag att inte köpa henne utan fokusera helt på Olle nu under vintern så att jag får allt klart med han, inte jätte mycket kvar till han är klar för att tävla.
Dressyren så ska jag jobba på att sitta ner i arbetstraven och även där jobba med att få Olle lugnare och mer fokuserad. Just att han inte är fokuserad till 100 % beror mest på mig som har lite väl bråttom bara jag kan sansa mig så kommer Olle också kunna göra det. Eftersom jag tränat mycket på det så blir det bara bättre och bättre :) 

Idag var det hoppträning igen och jäklar va kul det va :-D
Först värmde jag upp innan Carro kommit i skogen där jagtravade och galopperade. Ja kunde galoppera hemmåt sakta av till trav och sen till skritt jätte bra och sen rida resten av biten på långa tyglar i ett lungt tempo. sen red jag in i paddocken och gjorde lite volter i alla gångarter, lite serpentiner då va olle jätte fin och lugna och lyssnade hela tiden på vad jag ville och gjorde riktigt fina galoppfattningar och i traven så studdsade han inte en ända gång eller passade utan traven kom på en gång :-) *TUMMEN UPP sen när Carro kom så pratade jag lite med henne och sen började hon ta fram bommar och då försvann allt, Olle blev nästan tokig och taktade blåste upp sig lyssnade på bara hälften av de jag bad han om, han studsade in i galoppen och ökade stegen i traven rejält :-P
Och med tanke på att Carro gick fram och tillbaka i paddoxken så valde jag då att ta allt i skritt skulle ju vara lagom pinsamt om man red in i sin tränare eller liknande :-P med tanke på att svängradien på Olle inte existerade. När allt va klart så började vi med ett rätuppstående hinder som stog innan en vatten pöl så då gick det inte att hoppa men skam den som ger sig. På samma hinder igen rama in och va beredd med spöt och då gick det Hur bra som helst :-) efter ett tag så tränade vi på en 2 kombination där jag skulle börja med att rida genom 2 koner sen över ett kryss och sen en oxer och sen genom ett par koner till och sen där efter välja varv och hoppa ett rätuppstående på långsidorna. Olle va riktigt duktig och svettig och va som vanligt super nöjd med sig själv :-D
Efter träningen så badade jag Olle så nu får han ha täcke på sig ute i hagen oavsett väder, jag har nämligen ett jätte bra Bucastäcke som bara är ett "skal" alltså inget foder i som inte blir varmt om det är sol så de får han ha vid uppehåll och sen har jag ett annat med flecefoder som Olle ska ha när det är regn :-)

Nu sk jag ta och dejta kudden tillsammans med min pojkvän.

Natti Natti så hörs vi imorrn



Häst

Idag blir det till att ringa på hästen som jag hittade igår :-) Spännande!!

Idag ska jag och Olle ut i skogen och busa får se om vi ser några godingar :-P



Barbacka ridning

Idag red Malin barbacka på Olle i skymningen såg riktigt mysigt ut :-)

Jag åkte ut till stallet och skulle egentligen bara lämna foder och 2 schabrak som va nytvättade, men först pratade jag lite med Birks ägare om hans hovar och sen blev jag fast i stallet för att hjälpa och hålla bremsen på en häst som troligtvis blivit sparkad under ögat och skadat hornhinnan lite :-S
Men lite medicin så skulle det bli bra igen och återbesök av vet. igen om 10 dagar.
Ja va även så snäll att erbjuda mig hjälp att bremsa hästen när den ska ha sin ögon salva :-P
Ibland är man bra snäll :-D

Har även hittat en häst som är intressant. Ska ringa o höra lite imorrn och sen så får vi se vart det slutar.


Dressyr

Igår så blev det lite dressyr och lite hoppning :-)

Man märker mer och det blir bättre och bättre för varje gång man rider Olle att han börjar få en riktigt fin trav där han sänker ner baken och börjar jobba.

Jag brukar börja trava på en lite längre tygel och sen korta upp han några steg och sen släppe ner igen, och Olle han jobbar på och söker sig ner i form :-) 

Tanken va att även skaffa en till häst och den jag tänkt köpa blev det inget av med, men jag fortsätter att leta :-)
Vill ha något lite mindre typ D-ponny eller liten stor häst runt 150-155.

På söndag är det hoppträning igen ska bli super kul :-) 
Tror Olle också tycker det, men ska inte ha bootsen på han då, för han stör sig på dom och fokuserar inte.

Kollar även på lite dressyr sadlar så vi får se om jag hittar nån som jag vill ha :-) 

Nu ska jag fortsätta jobba :-P Jippieee :-P 


 
 

Helg

Det har varit lite dött här på bloggen nu i helgen, jag har haft fullt upp och tyvärr inte haft tid att sitta vid datorn.

I vintras så skadade Olle sig vid kronranden och ner på hoven. "Skadan" har nu vuxit ner så hovdelen där sömarna sitter och väldigt dålig och lite sprucken m.m så Olle har haft en tappsko nu i helgen. Men det är nu fixat då min undrebara pojkvän åkte ut och fixade det.

Det blev ingen tillökning i familjen. Tanken va att jag sklle köpa en till häst, men ägaren ville inte sälja nu utan väntar till våren istället. Så de va ltie synd men allt har en mening.

Idag blir det att gå igenom L:B1 programmet och avsluta med något hinder.
På söndag är det hoppträning igen, ska bli riktigt kul.
Ska beställa Ryttarlicens för 2011 och anmäla mig till grönkort kurs och gå med i en ridklubb :-)

Sen så kommer jag lämna Olle på tillridning i 1 el. 2 veckor hos Therese Carlsson i Nyköping.



Fredag 17/9

Till och börja med så har jag en sovande Chanel i knät så vi får se hur det blir att skriva :-P

SKa snart ut till stallet och mocka och göra iordning allt till Olle, sen ska ja hem hjälpa mamma och vara taxi åt henne och efter det ska ja hämta upp E och så ska vi ut till stallet och ta en tur på hästarna hon på Kyndill och jag på Olle :-)

Efter det så låter det som pizza -vin kväll här hemma hos Micke med ev. utgång.

Om en vecka så vet jag även om det blir tillökning i familjen. Skulle vara väldigt roligt :-)
Vill inte avslöja för mycket då jag inte vet hur det blir men så fort jag vet mer så berättar jag :-)





Jag gillar verkligen den här bilden. Den är från träningslägret förra helgen :-)

Dressyr o massage

Idag tänkte jag från början att jag skulle rida ut en längre sväng men när ajg såg att de va ny harvat på banan så kunde jag inte låta bli att rida dressyr där :-)

Red igenom L:B1 programmet först hela i skritt och sen red jag det igen och då skrittade jag vissa delar och travade några delar där det egentligen ska vara galopp. Olle va riktigt fin och i traven så fick han trava på lite längre tyglar men jag hade fortfarande kontakt med han. När han gick som bäst då saktade jag av. Tränade sen på att rida ut i hörnen och serpentinbågar i skritt. Det som jag och Therese gick igenom i helgen det har verkligen jätt resultat. Och jag känner både hur jag och Olle är mer avslapnade och samspelta med varandra så det går verkligen åt rätt håll just nu :-)

Igår blev det markarbete/hoppning och även där så går det skit bra. Så nu jäklar laddar vi för baståsen den 25 september :-)

Kollar även på lite dressyrsadlar, inser att jag verkligen måste ha en för jäklar va svårt de är att få rätt stöd i hoppsadeln när man rider dressyr :-P

Har en liten affärs idé som jag ska börja med men först så ska ja införskaffa några saker. bilder kommer ut här senare och när jag laddat klart min systemkamera :-)






Jag är med

Jag är med och tävlar om ett schabrak från Kingsland, på www.filippasridsport.se 





Va med du också de är super lätt :-)



Hemma igen

Sådär nu är man hemma igen från träningslägret i Nyköping

Ja åkte i fredags vid lunch o va framme i Nyköping runt 16 tiden.
Det här va första gången som Olle åkte i den nya transporten och jag tror att han gillar den, för han gick rakt in utan att bråka och såg väldigt nöjd ut.

På fredagen så red vi ut i skogen Ja, Olle Therese och hennes häst flingan. Vi travade och galopperade riktigt trevligt och pratade en hel del :-)

På lördag så så stog dressyr på schemat. Kvällen innan så gick vi igenom Lb:1 programmet. Så vi började med att mjuka upp Olle och jobba han så att han började trampa unders ig ordentligt och flytta bakdelen.
Vi jobbade på en volt som ökades och minskades för att få han att sätta under sig.
Markant skillnad från förra hösten då han inte alls klarade av den här övningen då han va alldeles för svag och vinglig.

Sen började vi öva på dressyrprogrammet.

Vissa delar gick riktigt bra men jag måste verkligen tänka på att ridvägarna jag genar i hörnen och då blir nästa del i programmet fel :-P 
Efter ett dag så jobbade vi på en volt igen på långa tyglar för att hitta traven som är sjuujäklasvår att sitta ner i men bättre det än att krulla ihop han i halsen och gå i en falsk form. Är alldeles för vanligt. Bara för att det känns bra att sitta ner i den traven och hästen kröker på halsen så betyder de att det inte är en ärlig form. väldigt vanligt bland folk som har ridtravare. 

Sen fick jag låna Therese guldklimp Flingan, där jag mer kunde fokusera på vägarna eftersom Flingan kan programmet utantill.

Sen blev det lunch och efter det så började vi massage kursen.
Therese visade först på flingan och sen fick jag göra på Olle.
Riktigt bra då det kan vara riktigt bra att massera tex efter ett hårt ridpass, så att musklerna blir mjukare och i slutlängden så kommer du att ha en häst som håller längre :-) 

enligt tidsplanen så skulle vi vara klara och jag vara på väg hem vid 4 tiden men de blev inte riktigt så jag åkte 21.10 från Therese och va hemma i stallet vid kvart i 12 :-P 
Kom på när ja kommit halvvägs att fan nu har ja ingen som kan hjälpa mig att lasta av :-S Hmm hur ska de här gå?

Men väl hemma så knäppte jag loss och sen hängde jag grimskaftet runt halsen och sen öppnade jag luckan bak och Olle traskade ut som att de inte va nå spec att lasta ur sig själv :-) Väldigt skönt.
Ska träna lite mer så att han kan lasta sig själv också de skulle vara toppen så att man kan åka iväg själv utan att behöva be nån om att stnga luckan bak.

Ska kolla på dressyr sadel också ska bli spännande :-)








Kandar Bloppis

Här är en bild på kandartränset som ja säljer.

Storlek full



Bloppis

Tänkte ha en liten bloppis

Ett par shortschaps i svartskinn aldrig använda bara provade 1 gång nypris 500 kr.
Nu 250 kr



Säljer även ett Svart kandar träns i storlek full. Med bred nosgrimma och brett nackstycke.Aldrig användt inte ens provat.
Nypris 700 kr
Nu 500 kr
Bild har jag inte men går att fixa vid intresse.

Om du undrar något så kan ni antingen kommentera eller maila mig på [email protected]




Packat och klart

Allt är klart inför resan imorrn till NYköping. Är lite så saker som ska fixas och lasta olle sen är det bara att börja styra bilen mot nyköping.
Fick reda på ganska nyligen att vi även ska gå igenom LB:1 programmet och få en bedömning på det så kan man finlira på det hemma så kanske man även är ute på dressyrbanorna snart :-) 

Vid årsiftet så är det några saker som jag ska ta itu med och det är följande.

* Ta klart min gröna kort har bara ridningen kvar 
* Införskaffa Hästlicens då Olle inte har det
* Ryttarlicens då ja inte har de heller.

Blir ganska bra att fixa de där vid årskiftet då ryttarlicenset bara gäller 1 år tycker att det är lite onödigt att skaffa ryttarlicens för 900 kr fram till december.


Ska bli grymt kul i helgen :-)


Orlando Magic

Idag så hade Olle lyckats slita av sig en framsko kan bero på att de va ja som nitade sömarna senast vi skodde han och jag va lite väl feg att göra en ordentlig fåra i hoven som man sen nitar ner sömen i. Där av att han hade en tappsko men de höll iaf i 6 veckor så ja tycker att ja va ganska duktig ändå :-)

Men åter igen så va min underbara pojkvän ut och slog på tappskon och kollade även över de andra skorna så att de sitter tills i helgen då vi ska till Nyköping :-)

Imorrn så kunde inte Klara ha Olle så jag och E ska hoppträna lite och jag ska fortsätta med de övningar som vi gjorde i söndags på träningen :-)


Vecka 36

Den här veckan blir full av massa skoj.

Idag blir det en skrittur i skogen tilsammans med E som ville rida Olle idag :-)
Imorrn åker min syrra ut till Olle och på onsdag är det Klara.
Passar mig perfekt då jag hinner fixa iordning lite saker inför fredag så som, tvätta stallkläder och andra behövliga saker som att lämna vinterdäck hemma på framnäs kolla luften i däcken på transporten och så där.
Torsdag och fredag så är jag ledig så torsdagen går till att packa ner sakerna jag ska ha med och putsa sadel och träns :-)


Har ännu en tävlings outfit på gång också.
Och som vanlgit så får ni gärna komma med färg förslag så hittar ajg på något roligt :-D










Vecka 36

Den här veckan blir full av massa skoj.

Idag blir det en skrittur i skogen tilsammans med E som ville rida Olle idag :-)
Imorrn åker min syrra ut till Olle och på onsdag är det Klara.
Passar mig perfekt då jag hinner fixa iordning lite saker inför fredag så som, tvätta stallkläder och andra behövliga saker som att lämna vinterdäck hemma på framnäs kolla luften i däcken på transporten och så där.
Torsdag och fredag så är jag ledig så torsdagen går till att packa ner sakerna jag ska ha med och putsa sadel och träns :-)


Har ännu en tävlings outfit på gång också.
Och som vanlgit så får ni gärna komma med färg förslag så hittar ajg på något roligt :-D










Träning

Då va man hemma från stallet igen. har ju varit hemma några timmar nu men iaf :-)

Idag på träningen så gjorde vi massa olika övningar och alla va verkligen super bra för mig och Olle :-)
vi hoppade ett kryss på en stor volt där jag verkligen måste hjälpa han att balansera upp han och visa vägen, super bra för mig då jag gärna skär av vägarna lite här och var fråga mig inte varför jag stressar :-P men tillslut så blev det bra :-)

Sen en annan övning som va super bra för Olle va cavalettibommar som va upphöjda i ena sidan bara, han trodde att det va ett hinder så han laddade från tårna för att komma över så det ska jag fortsätta att träna på nu till nästa gång.
Och en annan övning som vi gjorde va en oxer på ca 70 cm har inte nån koll där. Mot de hindret så skulle jag trava i lungt tempo och sen hoppa hindret och Olle va så jäkla duktig så man blir så otroligt glad :-D
och som avslutning rida på en stor åtta i lugn trav nyttigt för både mig och Olle.
Så dagens träning får 8 hästskor av 10 möjliga.
Jag skulle ha varit mer fokuserad hela tiden och inte stressat och Olle va ltie väl stissig och trippig innan vi kom igång och började utnyttja energin på ett bra sätt :-P

imorrn blir det en skrittur och på tisdag och onsdag så har Malin & Klara Olle sen på torsdag så tänkte jag träna i paddocken igen med travbommar och göra iordning allt inför våran lilla tripp till Nyköping. 
På torsdag ska jag även putsa all utrustning också och göra klart allt så jag slipper tänka på det på fredag :-) 


 




Hemma Igen

Nu är jag hemma igen. Jag har varit i Hälsingland i några dagar och kopplat av. Ibland behövs sånt att bara åka iväg några dagar ach bara vara. För mig behövdes det verkligen ladda om batterierna :-)

Sitter nu och äter lite frukost en havre smörgås och en drickyoghurt med guava/grapefruit.

Klockan 14 så är det lektion, ska bli jätte kul ska snart göra iordning mig och åka till stallet :-) 

Senast när jag red Olle nu i veckan så tränade jag på det som jag och carro gick igenom i veckan o jäklar va bra det gick :-) jag tränade på volter att först få fram en korrekt trav alltså i samlad form och i en lungt takt. När jag hittade knapparna för det så fokuserade jag lite mer på att få volten ordentligt rund och fin, och det gick super bra :-) 
Så idag när det är dags för träning så känns det ännu bättre :-) 

Ja hoppas att min syrra kan komma ut och fota men vi får se :-P 

En häst med potensial helt klart :-D

 





Före och efter bilder

 
såhär såg headern ut före och sen så var det klarblå bakgrund 

Och så här ser det ut efter :-P

 

 

 


Design

Nu får ni gärna tycka till om den nya designen :-)

Ja tror att jag är ganska nöjd :-)


Ska lägga ut en till outfit också som jag har på G.






Tävlings Outfit Brun Orange

Här kommer ännu mer inspiration för er läsare att ta till sig om man vill synas lite extra på tävlingsbanan :-)






Sådär tyvärr är det ltie dåligkvalite men ni ser ju iaf vad det är :-)


Ska pyssla lite med designen nu :-P




RSS 2.0