Olle är hemma

Nu är Olle hemma resan från Nyköping i måndags gick jätte bra, har nog aldrig varit med om en mer kolugn häst än Olle vi stannade i nyköping för att äta så vi satte oss vid ett bord så att vi såg transporten han blev inte alls otolig som många hästar blir när de bara står i tansporten.

Vi stannade till några gånger för att se så att han hade det bra och jag bjöd han på vatten också om han skulle vara törstig. Sen rullade vi vidare hemmåt och när vi lastade ur han på stallplan så blåste han upp sig och slängde runt med svansen, sen när han skulle in i stallet så blev han lite fundersam över va de va för ställe :P Sötplutten.
Väl inne i boxen så attackerade han krubban direkt ihopp om att det fanns mat, det som låg i va lite ner split hö så Olle blåste i krubban och upp flög de där och Jösses va han blev upprörd över det :S Stackarn. sen fick han sitt natthö och vi la in alla sakerna i hans garderob och 2 timmar senare så åkte vi hem.

Igår tisdag så släppte vi ihop han med Frallan & Tetti. Tetti är frallans tjej men Tetti tyckte Olle va en snygg kille så Tetti gick fram till Olle hela tiden och efter kom Frallan för att säga till att hon inte fick göra sådär. Det blev en hel del spring med svansarna rätt upp i luften, så jag hoppas att Frallan & Olle kan bli bra kompisar om några dagar.

Sen på kvällen så åkte jag ut för jag hade nattfodringen så jag tog ut Olle på en liten sväng och ficklampan som bildar konstiga mönster på vägen va lite läskig sen satt det några spöken bakom några buskar och stenar också. Men så fort man börjar pata med Olle om allt och inget så lugnar han ner sig.

Uppdatering följer idag hur det har gått.

Ha det bra :)


Dagen med stort D

om en timme ca så ska jag åka ut till stallet och fixa iordning transporten :P Sen vid ett bär det av till nyköping för att förhoppningsvis hämta hem Olle.

Sitter på jobbet och Försöker jobba sitter mest och hoppar på stolen och måste skriva om varje mening här tre gånger innan det blir rätt :P

 

Wich me luuk.

 

 

 


Imorgon

Imorgon vid den här tiden (17.00) så är vi förhoppningsvis påväg hem med Olle från Nyköping. Läste en ganska hemsk sak på internet att det är bara 4 av 10 hästar som går igenom vetrinär besiktningen :S det är alltid på böjprovet de flesta hästar fallar när de blir besiktade.
Men å andra sidan så är det ju inte så konstigt att hästarna inte går igenom med tanke på att man verkligen börjer ihop senorna på flera ställen. Jag hoppas verkligen att Olle går igenom om han inte gör det så hoppas jag aatt man enkelt kan lösa det hela.

Jag hoppas verkligen att det går bra imorrn

Ciao!!


Sadel

Har köpt en Wintec cair sadel till Olle nu så jag hoppas att det blir super. Jäklar va jag längtar till Måndag kan verkligen inte berga mig, tänk om pappa inte åkt till England då hade jag hämtat Olle idag :D

Men imorrn har jag fullt upp hela dagen men p åsöndag då är det verkligen tomt med saker :P
Får hoppas på att jag kan komma på något att göra.

Imorrn ska jag även utt till tibble och fixa iordning boxen :) Ska bli så kul att få göra den iordning åt Olle.
Sen har jag hört att det rycktas om att min pappa ska åka till Hööks eller spiltan och shoppa loss massa saker till Olle. Det ända pappa tänker på just nu det är Olle att han ska ha mycket saker och vara botskämd :)
Min söta farmor ringde idag och sa att hon känner ju inte Olle men hon ville ändå köpa något till han, så hon frågade vad han jade för nått o då sa jag att det ända han äger än så länge är en trasig sliten reflexgrimma, så då tyckte farmor så synd om han så hon o jag ska åka och köpa ett vintertäcke till han nu i helgen :) Jag tyckte de va riktigt gulligt av henne. Olle han kommer verkligen ha en stor familj. Mamma & Pappa sen mormor o morfar samt gammelfarmor :P Thihi.
Hoppas Crille tycker det är ok att vara pappa till Olle :P

nej nu ska jag åka iväg





Ciao!!

Vetrinär besiktning

Är bokad nu på måndag 15.30 Jäklar så nervös o spänd. Självklart har jag fäst mig vid Olle så det skulle ju vara så typiskt om han inte går igenom besiktningen.

Ni ska få ta del av min lista som jag har inför måndag den är ganska lång om jag har glömt något så säg gärna till.

Att Tänkte På Vid Hämtning Av Olle

* grimma + Grimmskaft
* Transporttäcke
* Fantasis transportskydd
* Hönät med hö i
* Vatten hink +en dunk vatten
* Mellanväggen till transporten
* teckna försäkring på måndag innan han går in i transporten
* Fråga om vi får ta del av den tidigare vetrinär journalen
* Rosa pärmen för att sätta in alla viktiga papper
* Glöm inte bettet och benskydden som vi ska få med av Therese


Idag ska jag även bjuda på fika i stallet vid 17 tiden och vid 18 så ska jag hämta en sadel till Olle. Det är en Wintec knappt använd med luftstoppning och utbytbar bom.
Jag väljer just en Wintec för att man kan byta bom, Olle kommer muskla om sig + att det är luftbossor som gör att sadeln aldrig kommer forma sig efter hästen, bara när den ligger an ryggen, eftersom han kommer få mer ryggmuskler så kommer sadeln inte passa efter ett halvår om den skulle vara ullstoppad.
Jäklar vad kul det här ska bli.

Ciao!!



Jag vill

att det ska bli måndag nuuuuuuu. Den här helgen kommer gå så jäkla sakta så jag vet inte vad, vill bara få hem Olle.
Hoppas verkligen på att han går igenom besiktningen bara :P Men det tror jag han känndes bra när jag red han så ska väl inte vara några störra fel på han hoppas jag :)

har gjort en liten checklista på saker som jag ska ta med tills på måndag.
Håll tummarna för mig att det går bra på måndag!!!!


Ciao!!

Orlando Magic

Är nu min häst!!!

Hämtar hem han på måndag om allt går som det ska :D
Åhhhhhh jag är såååå glad :D


Nyköping

Nu har jag varit och provridit Orlando Magic. Det gick väldigt bra och jag har även ringt till Theerese som har hästen och sagt att vi är intresserade, så hon skulle höra av sig i slutet av veckan om vi blir hästägare eller inte, eftersom att det är en tll tjej som är intresserad, mot det mot allfrmodan skulle bli att vi är lika "bra" så kommer det bli budgivning. Det som känndes bra iaf är att hon tyckte att det inte fanns något att annmärka på när vi provred och så, och det är väldigt positivt :)

Skriver mer senare hur det gick.

Ciao!!

På g

På söndag så styr vi bilen mot Nyköping för att provrida en häst som är efter Tap In precis som Camillas sköthäst fantasi och Sandras systers häst Nino som också är efter Tap In. Ska bli väldigt kul och se hästen och provrida den.
Så snart kanske jag är häst ägare så jäkla kul och skönt.

I löördags när jag åkte ut till stallet så det ända jag kännde va att det ska bli sååå skönt att slippa det här, inte för Durbins skull då utan allt annat. Tycker verkligen synd om den hästen eftersom de flänger runt på han som om han vore ung men häst kraken blir 30 år nu i mars. Sen så rider de med en sadel som inte passar som trycker på musklerna brevid manken så han blir lång och hänger i hackamoren och när han inte gör det så slänger han upp huvudet i ren protest fast han går framåt ändå. däremot när jag rider barbacka så finns det inget som trycker mot de där musklerna han blir inte lång och tung och slänger aldrig upp huvudet, om det inte är så att han reagerar på något inne i skogen om man rider ut.
Lillkraken egentligen så känner jag en skuld till han att vara kvar men jag klarar inte av allt de andra längre, det har gått FÖR långt. Att inte ha kunskap är en sak, men att inte ens bry sig det är en helt annan sak bara man kan rida och ha kul.

Jag skriver mer sen på söndag om hur det blir med hästen.

Rodde

Igår va jag och provred Rodde eller Let Rody Fly som han egentligen hette. Hur mysig häst som helst ca 1,70 i manke. Jätte trevlig häst som verkligen försökte göra det man bad han om, han behövde såklart musklas, men vilken häst behöver inte det efter sommarbete? och om han blev mer musklad så skulle han orka att hålla galoppen. Tyvärr så var det en annan tjej som va jätte intresserad av han som ville ta hem han samma dag som hon provred, så jag sa till ägaren att den tjejen får ta han, för vi har inte möjlighet att besiktiga han nu och har inte möjlighet att ta hem han förren nästa vecka :s så tyvärr blev jag inte häst ägare igår. Så vi letar vidare :P

Hej så länge!!

Lektion

Idag har jag hat ridlektion med Tindra en isläning. Tränade mycket på tölten eftersom vi båda behöver träna på den, och speciellt jag som inte riktigt hunnit hitta alla "knappar" än, eftersom jag bara hör skött Tindra 2 veckor. Så nu har jag lite läxa att träna på, alltid kul med lite utmaningar.

Igår så skrittade jag ut på Tindra med Camilla på Fantasi och Laila på Durbin, så kul att se Durbin när han har en ny ryttare på ryggen han blir så försiktig när han går, ser ut som att han går på jätte tunn is :p Lillplutten :)

Inget nytt på letahäst fronten, ska ringa på 2 hästar imorrn, har verkligen inte hunnit gjort det i helgen har varit fullt upp som ni snart kan läsa på http://maddiiiiz.blogg.se

Ciao!!

Ändring

Ska inte åka o provrida på måndag för det blev så att jag ska jobba mellan 15-20 ca. Så det blir att jag åker och provrider på onsdag istället.

Ska bli väldigt spännande, fortfarande jäkligt svårt att fatta att jag ska köpa häst :P

Sen ska jag ringa på 2 andra den ena finns i uppsala och den andra lite längre här ifrån.

Ciao

Ringa

Idag ska jag ringa på en till häst som jag tycker är väldigt söt, ett varmblod lite utbildad men kan lära sig mycket mer.

Ni får leva med att det ibland kanske blir ganska korta inlägg om det är så att jag inet kommer framåt i mitt häst letande eller som bara nu att jag ska ringa på en till häst.

Vill ni veta vad Lotta sa eller ej? Kommentera vad ni tycker

Ciao!!

Provridning

Ska iväg på måndag till Lindesberg och provrida ett varmblod som är lite utbildad lite hoppad och så, hara bara gått ett premierlopp så han är inte mycket körd heller.
Skulle även ha ring lotta idag och sagt att jag ska skaffa egen häst, men det blev så sent när jag kom hem från stallet.
Så jag måste ta det imorrn, och tyvärr räknar jag med att det kommer bli tjafs. När jag har pratat med henne så ska jag försöka sammanfatta allt och lägga ut det här om ni är intresserade av det, ni kan ju kommentera om ni vill veta mer exakt hur det gick eller inte vill veta, utan bara att jag har pratat med Lotta. Välj själv!!
Ska även försöka ringa på några hästar imorrn också.

Ciao!!

RSS 2.0