Hoppning

Igår så tränade jag hoppning med Olle.

Och jäklar va duktig han är!!! Han är fortfarande lite obalanserad i sidled så man måste rama in han ordentligt när man styr han mot ett hinder.

La ut 3 travbommar och efter det ett litet hinder ca 40 cm så då fick han trava över bommarna och sen rama in han i traven och sen landa i galopp. Olle va jätte duktig och jäklar vilken trav han fick över bommarna har aldrig varit med om någon härligare trav blev 1 gång att jag satt ner i sadeln över bommarna och då känner man verkligen hur han jobbar och verkligen svävar över bommarna inte de där stötiga man ofta får känna.

Sen gjorde jag en stor volt runt hindret och hoppade några gånger i början va han väldigt osäker men dessto mer jag hoppade dessto säkrakre blev han och det blev riktigt fina skutt och han har även kommit på tekniken när de gäller hoppning och han börjar så smått mäta med galoppen när han ska hoppa av :-) Tidigare så har jag upplevt att när man hoppat att han tycker att det inte är jätte roligt men gör det för att jag ber om det men igår då när jag hade hoppat 2 skutt då la han i 5 växeln och ville ibland rusa lite väl fort över hindren :-p

Olle blev även väldigt svettig så det blev till att bada han efter passet och det tyckte han va jätte skönt och det förstår jag.

Efteråt när jag kom hem så kände jag verkligen att om jag fortsätter på den här nivån ett tag och lite senare börjar höja så kommer jag nog nå mitt mål om 1 1/2 år men kommer ju givetvis börja tävla lite smått i vinter när vi känner oss redo :-) 


Kramar Olle & Madde 

RSS 2.0