Världen är bra liten

Sitter och tittar på STC s hemsida, så jag sökte ju självklart på Olle men även på Fantsi och Frangelico. Fantasi är efter Tap In så Fantasi och Olle är halvsyskon, men det visste jag sedan tidigare. Men när jag sökte på Frangelico så är han efter Armbro Goal, och Tap In är också efter han så det betyder att Fantasi, Olle och Frangelico är släktningar Om jag inte har helt fel så är Frangelicos pappa farfar till Fantasi & Olle.

TYckte de va lite kul att de är släktingar, trav världen är ju stor men inte tillräckligt för att 2 av dem ska stå i samma stall som är släktingar.

Håller på med lite julklappar till de i stallet nu, jag hoppas att de blir väldigt glada. Anledningne till att jag börjar redan nu är för att det tar lite tid att göra dessa saker :P

/ Madde & Olle

Underbara stallet

Idag hade jag morgonfodringen igen, det är för underbart. När jag hade fodrat så tog jag ett flecetäcke lindade in mig i det sen la ja ihop massa halm i hörnet och satte mig där 1 timme och bara njöt av tillvaron :)
Sen släppte jag ut alla hästar, sen gjorde jag iordning Olle för tömkörning och sen kom Sandra och gjorde iordning Fralle så vi va ut ca 40 minuter och jäklar vilken vinnarskalle Olle har, så fort Fralle började närma sig så ökade Olle skritten och travade lite med bakbenen, Sandra kunde lungt gå i sin takt medans jag va tvungen att jobba ordentligt för att Olle inte skulle dra iväg :)

Ska lägga in lite bilder och sen en video lite senare


Kramar Madde & Olle

Morgonfodring

Idag hade jag morgonfodringen i stallet och finns det något mysigare än när man kommer till stallet det är fortfarande mörkt ute, när man öppnar stalldörren så möts man av massa gnäggningar och hästljud från 7 härliga hästar som nu vet att det är dags för fodring. Jag tycker att det inte finns något mysigare.
Nu i helgen så har jag stalljour vilket betyder att jag ahr morgonfodring+ utsläpp och sen insläpp+kväll/nattfodring. Det är så rogivande att sen höra hästarna äta på sin, mat och jag njuter full ut. Jag har tidigare haft morgonfodring så nu jag är helt såld.
Ni som aldrig har varit med vid en morgonfodring BÖR verkligen vara det :)

Vi har bytt hage till Olle & Fralle, deras tidigare hage blev så lerig, så nu går de i en lite större hage med mer skog så att de inte blir så lerigt, i den nya hagen så är det väldigt mycket stora stenar på vissa ställen, och självklart så ska Olle gå igenom dessa stenar istället för att gå runt. Så imorse när jag kom tills tallet så va han blodig på ena frambenet och jag tänkte shit hoppas att det inte är djupt och stort, jag börjar tvätta av det och ser sen att det är bara en liten reva som kommer läka på bara några dagar. När jag tvättade såret så pratade jag med bebisröst till Olle och sen när jag tittar på han då står han och ser jätte ynkilig ut precis som om det är jätte synd om han och att det lilla såret skulle vara jätte stort.

Ska försöka filma lite i helgen och lägga ut på youtube så att ni läsare får se Olle "in Action" så att säga :P

Ha det så bra
Kram Madde & Olle

Tömkörning

Idag ahr jag tömkört Olle och Jädrar va han tyckte de va kul, de var verkligen ordentlig skritt med framåtbjudning, och vad han ville jobba, han satte under sig ordentligt och man fick nästan hejda han lite md tanke på att han faktiskt inte har ena framskon. Jag jobbade han så att han gick i form och inte i den typiska travarformen. Olle han va så sammarbetsvillig så jag gick och fnissade för mig själv :P

Har jag berättat att Ollle har börjat äta lite knäckebröd?
När jag hämtade hem han så provade jag att ge han knäckebröd men han ville inte ha han spottade ut och såg lagomt missnöjd ut och blänger på en som om JAHA har du inge bätre än de här?
Men nu har han börjat äta små bitar BARA om en annan häst får det :P

Nej nu ska jag ner till radiostudion och jobba

/ Madde & Olle

Olle <3

Nu har jag varit i stallet och sitter för tillfället på jobbet.

Idag ute i stallet så när jag skulle ta in Olle behövde jag bara vissla på han en viss liten melodi jag har, så fort han hörde det så kom han gående med långa steg. Såg sen att han va lite öm i foten där han har tappat skon så han fick stå idag vill inte att han ska få ont, men Olle verkar ha väldigt bra hovkvalité för hoven har inte gått sönder något fast han inte har gått med en sko där på 3 dagar. Hovslagaren kommer nästa vecka för han är i Barcelona och jag vill inte ta ut någon annan som jag inte vet skor Olle bra. Därför vill jag ha Micke Larsson som själv har haft amatör travstall och han tycker Olle är en jätte trevlig häst.

Nu har jag även köpt E-vitamin till Olle som ska vara bra när man bygger muskler, jag hoppas bara att han tycker om det, med tanke på att han INTE tycker om knäckebröd och betfor.
Olle äter knäckebröd OM det är någon annan häst som får det, men man ser på han hur äckligt han tycker att det är :P Plutten min.

Nästa onsdag så har jag varit ägare till Olle 1 månad, redan 1 månad känns som att det bara var här om dagen som vi hämtade hem han :)

Ska åka till affären efter jobbet och köpa 3 lburkar med BRA lock för att ha fodret i sen lite morötter och så.

Ska även sticka mössor till alla i stallet med deras häst namn på :) 

Glöm inte att gå in på vårat stalls hemsida och kika runt http://DingtunaTibbleStall.zoomin.se

Ha det så bra 

Madde & Olle 

Stallet

Ska snart åka från jobbet för att åka ut till Olle en sväng, sen börjar jag jobba igen vid 17.00 Den här veckan har det blivit väldigt mycket jobb på kvällen, är inte ledig en ända kväll denna förutom fredag.
Troligtvis är jag ledig på fredag men som det ser ut nu ka ska vi eventuellt ha ett möte.

Det märks att det börjar gå åt mörkare tider nu på Söndag ställer vi tillbaka klockan och på dagarnaär det grått och trist. Är minus grader här på nätterna i Västerås så nu har Olle fått ett flecétäcke på sig på nätterna. Nu i november när vi kommer igång mer med träning so kommer Olle bli svettig så jag och Sandra ska ta och raka Olle & Tetti, och då får Olle även ett lite varmare täcke på sig på nätterna.


Det va allt för mig denna gång

Ha det så bra!

Madde & Olle

Helgen

Nu den här helgen har jag tillbringat väldigt många timmar i stallet allt ifrån att pyssla om och rida Olle till att smörja hans utrustning, jag har som min egna regal att hans utrustning ska smörjas MINST 2 gånger i veckan och speciellt om man har ridit ett lite hårdare pass så att han har blivit svettig då ska det absolut smörjas.
Brukar även göra rent alla borstar minst 2 gånger i veckan, och även borsta av leran från utetäcket om det har blivit lerigt.
De i stallet har märkt av min pedantaskötsel och tycker att det är kul att någon som är yngre kan hålla så snyggt bland sina saker. Och det bästa av allt det är att jag kan få vara pedant hur mycket jag vill utan att känna att det är jobbigt för att man måste städa efter andra som inte kan ta hand om sitt egna skit.

I söndags så tappade Olle en sko, och eftersom han är lite ömfotad så går vi bara promenader där det är mjukt och idag så ska min syster tömköra han lite, så att han rör på sig. Olle är en häst som älskar att jobba det har man märkt så därför tycker jag att det inte är rättvist att han ska behöva stå när han vill ut och röra på sig.
Ska ringa hovslagaren nu på lunchen och boka en tid, kommer göra som så att han får sko Olle runt om för jag såg att han har slitit ner 2 andra skor väldigt mycket vid tån och i värsta fall så kan tåkappan lossna och då har jag helt plötsligt en sko som sitter alldelse galet, så det är lika bra att ta allihopa nu.








Snart är det dags för lunch.
Är fruktansvär dimma här i Västerås så det blir till att köra försiktigt när jag ska hem o hämta min matlåda, glömde den helt idag, vet inte vad jag tänkte på.

Ha det så bra!

Madde & Olle


091016

 I Torsdags fick Olle i vilo dag för jag hade mycket att göra på jobbet. Borstade och mös med han, masserade även han och han tyckte de va jätte skönt, stog o halv sova nästan hela tiden. Myshäst!!

Idag fredag så red vi ut när det va mörkt, Olle gillade inte riktigt det för min pannlampa gjorde konstiga mönster ivägen som va jätte läskiga och det va lite spöken bakom varje buske, Men jag tycker han har blivit mycket bättre han kunde skritta i lungtakt fast han va rädd, förut när vi har varit ut när det varit mörkt så har han stissat omkring en hel del, så jag är supernöjd över min häst.

Imorgon ska jag & Olle ut och åka hoppas bara att det är någorlunda bra väder, har hört att det ska regna imorrn :S Så jag håller verkligen tummarna så att allt inte blir så jäkla blött.

Ska få låna Sandras nya transport som är mycket större och ljusare, jag blir dock lite konfudersam då fastbindningskroken sitter upp i taket, betyder det då att man måste ha ett sånt där jätte långt transportfgrimmsakft? Hmm jag får fixa ihop något bra och säkert :)


Ha det så bra!

/ Madde & Olle
 

091013

Idag har jag jobbat hela dagen och på kvällen har jag haft dans så min syster har varit ut till Olle idag och tömkört han, Olle tyckte de va jätte kul.
Jag tycker det är så kul att ha en häst som är van att bli körd, Durbin som jag hade tidigare han blev så osäker i början och ville gärna vända sig mot mig och gå brevid istället för en bit framför :P

Idag har jag fått hem ett par transportskydd. Jag köpte dom på tradera och p åbilden så va de svarta lite åt det mörkgråa hållet, jätte svårt att få tag på ett par skydd som är marin blå med mörgröna detaljer. Men nu när ja fick hem skydden så är de bruna OCH ALDRIG använda, vilket jäkla kap jag har gjort. Jag tycker att det inte gör så mycket att de är bruna för jag vill ändå ha en brun lädergrimma när Olle ska ut och åka.

Nu på lördag så ska vi iväg till gammla stallet och rida med en kompis, ska bli väldigt kul, sen i december så funderar jag på att bara på skoj vara med på en luciahoppning med en hinder höjd på 40 cm, bara som en kul grej för Olle. 

Ska även bli medlem i Svenska ridtravarföreningen.

Jag längtar till imorgon då jag ska ut till Olle, känns som evigheter sen fast jag va hos han igår.

/ Madde & Olle

Efterlängtade bilder

Här kommer några bilder som ni läsare har bett om.



Olles nya kompisar i deras hage



Olle i sitt nya täcke.



Olle :)


Sådär nu finns det några bilder att titta på :)
Kommer fler bilder så småning om :)

/ Madde & Olle

Älgjakt

Idag började Älgjakten ute i stallet så nu gäller det att hålla sig på de större grusvägarna eller på ridbanan. Folk i stallet hade redan hört skott i lördags.

Olle hade inte fått på sig något ute täcke idag så det va tur att jag kom ut tidigt så att han kunde få på sig det, lillstackarn frös och tyckte inte det va speciellt roligt att vara utan täcke. Det ända Olle tyckte va bra utan täcke de va att kunna rulla sig och verkligen gno in lera ända in på huden, så jag hade en lerhäst när jag tog in Olle.

Har köpt etr ländtäcke till Olle som kan vara bra att ha istället för ridtäcket om man vill jobba hästen så flyger inte täcket så mycket ch så. Idag så provade jag täcket och till min fasa så va täcket ca 15 cm för kort :S de på äffaren hade märkt täcket med felstorlek istället för 145 som jag vill ha så va täcket antingen 135 eller 125 :S Funkar verkligen inge bra att ha ponny-storelk på stor häst :P

Olles tjej Tetti har nu flyttat till stohagen för att Olle hoppade upp på henne i lördags och det är synd att någon ska göra sig illa när de håller åp sådär.

Tänkte lägga upp en bild på Olle men min datorn på mitt jobb har inte Bluetooth så jag kan inte lägga över bilderna från mobilen till datorn.

Får fixa ett inlägg när jag kommer hem med lite bilder :)

/ Madde & Olle

Onsdag och Torsdag

Igår Onsdag så va det väldigt blåsigt så Olle va väldigt pigg och stissig stog o trampa på staälletoch hoppade iväg när man sa till han att gå fram.
Efter jag hade skrittatut så va jag en stund i paddocken och väl där inne så va allt så nytt så Olle valitenervösoch bajsade nästan hela tiden,men sen när hans tjej Tetti kom in dit så blev han mycket lugnare :) Jag fick lite hjälp med ridningen av Sandra så Olle gick jätte fint och stadigt både i traven och Galoppen. Min duktiga häst :) På slutet såtog vi några skutt på ca 40 cm och Olle han laddar somomdet vore 1 meter han ska över, tränade lite på avståndet så på slutet hoppade han va jätte bra :D

Torsdag:

Idag blev det en rikgtig skogstur, tydligen så tycker inte Olleomattbli lerig på benen för vid varje ställe där det var blött och lerigt där jag försökte gå åt sidan så då tog han sats och hoppade över leran :S trodde nästan att vi skulle krocka med ett träd ett flertal gånger.
Sen en bra bit in i skogen så prsaalar dettilli skogen och jag trodde det va en äldreman som va ute och plockade svamp men såg jag till min fasa 4 långa vit ben med en brun kroppDet va alltså en Älg, Det som va så bra med Olle va att han bara stog och tittade utan att bli nervös eller vilja springa iväg,man kände dock hur hanspuls ökade och hela hästen dunkade, men allt gick bra och jag är så glad för att Olle kan ta allt med ro utan att bli nervös eller vilja dra.

Idag har Olle fått massa nya saker igår blev det ett varmfodrat innetäcke som blir perfekt att ha i stalleti vinter när det är kallt. Sen har han börjat fått B-vitamin som han tycker om, däremot så tycker han inte om knäckebröd :P

Sen har han fått några nya schbraker ett vintertäcke ett ridtäcke och ett par nya benskydds damasker exakt likadana som han har nu fast i brunt, de va en på pappas jobb som sålde allt de här.

Har för några dagar sen beställt ett par nya skydd fast i svart och även ett par transportskydd. Olle kommer bli såå fin.


Har även gjort en hemsida till stallet http://DingtunaTibbleStall.zoomin.se

/ Madde & Olle!


Skogstur

Åkte ut till stallet idag vid 2 tiden och gjorde iordning allt inför kvällen. Sen när jag red ut så va Olle lite pigg eftersom han fick vila igår. Vi tog våran "vanliga" runda sen red jag in i skogen på ett ställe så att Olle fick lyfta ordentligt på fötterna. Hittade på en av stigarna tre små hinder som vi skuttade över,och det som är så kul med Olle de är att han tar i ända från tårna när han ska hoppa, så ett hinder som är ca 40 cm då hoppar han det som att det minst vore 1 meter högt. Det ska bli kul sen när man kommer igång med lite hoppträning så att man kan börja öva lite på avstånd och så. Men det är sånt som kommer senare just nu ska vi bara ut och ha kul och jag ställer inga krav på Olle när det gäller saker han inte kan än.

Har gjort en hemsida till vårat stall är under uppdatering nu men så snart kommer den vara klar :)

http://www.DingtunaTibbleStall.zoomin.se

 

/ Madde & Olle


Tvål o Helosan på 3 dar

Jag upptäckte att Olle hade fått lite mugg. Så fram med Lactasyd (stavning)Tvålen och Helosanen och nu tre dagar senare så är muggen borta, han är fortfarande lite rosa på karleden, men det är ju något som kommer försvinna.

Jag tycker att det är otroligt viktigt att man verkligen ordentligt kollar egenom hela hästen varje dag. Jag vet sen tidigare att mugg kan vara svårt att få bort om man inte upptäcker det i tid och håller rent.
På Durbin den häst jag hade tidigare så fick han mugg över hela karleden och när det va som värst kunde han inte gå ordentligt för att det sramade för mycket i huden och skorporna sprack :S Usch tyvärr blir det sådär när man inte hjälps åt att hålla rent

Det är inte Olle, bilden har jag lånat från Google.se

Muggen är som värst när det är lerigt i hagarna.

 

Igår så hade Olle en vilodag, jag planerade inte riktigt min dag ordentligt, jag räknade inte med att det skulle ta 1 timme hos tandläkaren. Men men det är inte så mycket att göra åt, sådär för idag så ska jag och Olle ut på en lite längre tur. I fredags när jag red ut så såg jag två andra hästar komma ut från en stig så jag tänkte ta mig p lite upptäcksfärd och rid på den stigen. Det va mycket terräng och upp och nerförsbakar så det är ju isånna fall jätte bra för Olle med tanke på att han hade en liten patellupphakning på ena knät och att han behöver bygga rygg och rumpmuskler :)

Ha det så bra!!

/ Madde & Olle


Blir så trött på folk

Som ni vet så har jag köpt egen häst. Innan så va jag delägare på en häst som jag delade med Lotta. Nu försöker Lotta dra ur Camilla min stallkompis om hur länge det har varit planerat att jag skulle skaffa häst o massa skit. För Lotta tyckte de va jävligt olägligt att jag skulle skaffa egen häst nu, men hon är ju absolut inte sur på mig.
Varför kan då inte Lotta bara höra av sig till mig om hon undrar något istället för att ställa Camilla mot väggen som inte har något med saken att göra :S
Som ni vet så har jag tyckt att det varit en väldigt jobbig situation allt det där med Lotta eftersom jag får höra väldigt ofta att hon inte har råd att betala skoning med mera, så hur skulle hon då klara av att köpa allt foder till han? Men tydligen så va inte de något problem nu, så då förstå jag inte varför hon ska hålla på o undra massa saker.
Jag tycke de va otroligt lägligt att skaffa egen häst nu eftersom Olle va till salu och det är inte varje dag man springer på en häst som han!!!

Jag är så glad att det va jag som fick köpa Olle av Jan-Åke & Therese, jag är så himla glad över det :)

 

/ Madde & Olle


091004

Igår Lördags så var jag iväg på turridning p åIslandshästar på Ängsö här i Västerås. När vi börjar leda ut hästarna så börjar det regna. Det va ett riktigt hällregn under de 2 timmar som vi red ut :S Men det va väldigt mysigt ändå fast mot slutet som hoppades jag på att man skulle se stallet snart för då va det riktigt blött och kallt.

Eftersom det regnade så va Olles nyatäcke dyngsurt och jag har bara hunnit köpt ett regntäcke till han så när jag kom hem från Ängsö så åkte jag till Glada hästen i Spiltan och köpte ett jätte fint bra regntäcke till han med flecefoder och något special foder som gör att hästen hålls torr och varm vid regn och rusk väder :D

Igår va det min syster som hade Olle eftersom jag va på turridning.

Så idag så kom min farmor ut och tittade på Olle och hon tyckte att han va jätte fin och hade en jätte fin färg :D
Olle fick även ett termotäcke av henne ett blått täcke som blir perfekt i vinter.
Idag så va Olle jätte duktig när jag skulle sitta upp han stog stilla nästan på en gång han tog ett steg fram och sen stog han still och jag kunde sitta upp :D Olle börjar lära sig mer och mer hur han ska göra <3

Sen red jag ut en sväng och på ett ställe så jobbade jag Olle i form i skritten och när jag gick över i trav så kunde han hålla kvar formen och gick i en jätte bra arbetstav och i form. Om några veckor framåt november /december så funderar jag på om vi ska bege oss iväg på våran första dressyrlektion, om allt går som det ska. Jag har ju räknat med att minst det första halvåret är bara uppbygnad av ridhästmuskler, men för skojs skull åka iväg på en träning för att se vad Olle tycker :) Men vi får se allt beror ju på som sagt.

Ha det så bra!

/ Madde & Olle

Typiskt

Glömde kvar kameran i stallet :S Så det blir till att fixa designen imorrn istället.

Idag red jag ut själv med Olle och det märks att han börjar komma iordning, han är inte lika spänd och man kan rida på hel långa tyglar utan att han vill gå fortare :) Va ut på ett fält och travade och tog en kort galopp, det tyckte Olle va jätte kul att få busa av sig lite. Jag är väldigt van med Durbins galopp som går väldigt sakta med tanke på han är 29 år och Tindra som jag har ridit några vecko hennes galopp är väldigt passig eftersom hom är en isläning. Det va väldigt kul att galoppera med en ordentlig galopp :)

Min lilla prins har fått lite mugg på vänster bak :S Så nu tvättar jag och smörjer med Helosan. Det är så kul med Olle för han håller verkligen upp benet när man håller på och tvättar :P Eftersom jag har upptäckt det i tid så kommer muggen att försvinna om några dagar.

När jag va klar med ridning och smörjning av skinnsakerna så gick jag o sa hej då så sträckte jag fram mitt ansikte och då kom Olle fram och puffade lite lite lätt på min kind för att säga hej då :)

Jag tror han börjar känna sig mer och mer hemma nu och även börjar lära känna mig :)

Imorgon så är det min syster som har Olle för att jag ska iväg på turridning med Camilla & Sandra klockan 14.00 så då får Malin ta Olle. Men på söndag så har jag min prins igen :)

Jag har haft Olle varje dag nu så jag blir så nojjig när någon annan ska ha han, så att allt blir rätt :P Har lite seperations ångest när det gäller Olle.

När jag skötte Durbin så drog jag alltid ut på tiden för att behöva åka ut till det stallet och man visste att det första jag kommer behöva göra när jag kommer dit ut är att städa undan.

Nu när jag har egen häst och är i ett stall så vill jag åka ut dit så fort jag bara kan, så idag gick jag och väntade 2 timmar på att klockan skulle bli lite mer så att det passade med tiden för fodring och allt :P
Va verkligen jätte länge sen som jag kännde att jag verkligen vill åka ut till stallet på engång när man kommer hem från skolan/jobbet.

Ha det så bra!!

Madde & Olle

Design

Håller på och gör designen på bloggen nu, därför ser det lite lustigt ut med att ha en header med skor när själva bloggen handlar om mig och min häst Olle :P

Ska ut om en liten stund till Olle och ta lite bilder som jag ska använda mig av till designen

Hej så länge!!

Madde & Olle

Stolt

Idag red jag ut med Sandra & Tetti. Idag gick det bättre att sitta upp tog inte alls lika lång tid tills han stog still, men när jag skulle fixa stiglädrerna så ville han gärna backa och studsa fram lite, men tillslut så stog han still och jag kunnde göra klart det jag höll på med.

Jag provade rida i nya sadeln också, mycket lättare att hitta balansen när man rider eftersom Olle är lite vinglig eftersom han inte har muskler för att man ska sitta på hans rygg. Tog en lite längre runda med Sandra ca 40 min tog det och travade lite. När jag kom tillbaka så var jag så stolt över min häst som skötte sig super bra under hela ridturen :D Och när man har ridit och han har fått röra på sig så ser man på han att Olle är nöjd över att ha fått arbeta han tycker verkligen det är kul att få komma ut :)

Imorgon så ska jag eventuellt ta några minuter i paddocken för att känna lite på han. Allt beror på när jag kommer ut till stallet, jobbar på pappas jobb imorgon så det blir att jag åker ut på eftermiddagen/kvällen.

Ska försöka ta lite bilder och lägga upp på Olle imorgon

/
Madde & Olle

090930

Idag va det första gången jag satt upp på Olle. Han är van vid att han får på sig alla sakerna och kusken/ryttaren hoppar upp i farten, så igår tränade jag på att han skulle stå still när man sitter upp, han backade gick framåt, slängde lite med huvudet, stod o trampa på samma ställe, men till slut så stog han lungt och stilla avslappnat och då provade jag att bara lägga lite tyngd och då blev det att han skulle iväg framåt eftersom han är van med det. Efter ca 20 minuter så stog han stilla och jag kunde sitta upp utan att han skulle fara iväg framåt.

Man kan inte bli arg på Olle när han gör sådär för han är van vid att han ska fot iväg när lite tyngd kommer på hans rygg. Han vet liksom inte bättre, så man måste ha tålamod utan att bli irriterad eller arg.

Lite samma sak är det när man ska kratsa hovarna då tycker jag lite synd om han för han tar upp bakbenen så jäkla högt så han står och nästan kramphåller benet där uppe så han börjar skaka, för min del så behöver han absolut inte ta upp benet sådär högt utan jag tycker att han ska ta upp benet så att det är bekvämt för han att stå när man kratsar hovarna.

När jag tog in Olle så ropade han efter Tetti & Frallan så jag tror att Olle har skaffat sig en tjej :) Han ville gärna stå o titta på dom när Olle stog i stallgången :)

 Skrittade ut barbacka gick jätte bra han reagerade lite på korna som gick i en hage och han såg väldigt fundersam ut, ungefär ska de där konstiga djuren verkligen gå här?
Sen mötte vi en isläning så han tittade efter länge och gärna ville följa efter.

Nu ska jag ta o åka till stallet, ska prova det nya vintertcäket så att det passar. Pappa och jag köpte lite nya saker till Olle igår, ett nytt mindre bett, Glukosamin för lederna, ett schabrak, en sadelgjord lite knäckebröd och morötter.

Ha det så bra

/ Madde & Olle


RSS 2.0