20100831

sista dagen i Augusti, men Olle kommer gå kvar på bete några dagar till :-)

Förhoppningsvis kommer den nya designen upp på bloggen imorrn, ja orkar inte sitta nu o pilla har varit lite halv körigt nu på kvällen.

Har varit ute i stallet och ridit min underbara häst och även fixat iordning transporten med mellan väggen så att det bara är att lägga in spån där nästa vecka. Har även tagit hem lite saker som ska tvättas som ska med till NYköping nästa fredag. Ska verkligen bli grymt kul att åka dit och så att Therese får se Olle :-)


God Natt Sov Gott!




Busiga Orlando Magic





En önskan

Jag har fått en önskan om att lägga ut en tävlings outfit med färgen Orange. Så håll utkik för senare idag så kommer den at komma ut. Jag lovar den kommer bli något extra!

Senare idag efter jobbet så blir det stallet och gå igenom det som vi gick igenom på lektionen i söndags. För att jag ska nå mitt mål med Olle snabbare så är det mycket upp till mig hur mycket jag tränar i veckorna :-)

Men jag känner mig mer taggad nu än någonssin tidigare just för att det är så många som sagt att Olle han är så, han gör så eller det som jag upplevde för någon vecka sen med riktigt elaka kommentarer, men jag gör som jag brukar håller personen kort och lägger inte mer energi på det än vad som behövs. Och nu några veckor senare så har jag knappt någon kontakt med den personen alls. Men just för att min tränare tror att det kommer gå bra så blir man på så mycket bättre humör och man verkligen satsar på att utbilda Olle och sen så får vi se hur långt vi kommer. Men jag har mitt mål, men jag är lite hemlighetsfull just för att vi inte har börjat tävla än :-P 


 


Tävlings outfit Röd

Här kommer nästa tävlings outfit

Lämna en kommentar om du vill att jag ska visa nån speciell färg.


Tävlings Outfit Rosa

Här kommer lite inspiration till en Rosa tävlings outfit :-)
Kommer llägga ut lite sånna här vart efter






Design

SKa ta o göra om designen här på bloggen. har ju haft den här sen jag startade bloggen så det är påtiden att det blir lite nytt :-)

Jag ska iaf hålla mig till den klarblåa färgen och även marinblått tillsammans med vitt och silver i designen jag tror det kommer bli ganska snyggt.



Sådär

Sådär nu har min underbara pojkvän och jag varit ut till Olle och slagit på tappskon som han fick under ridlektionen :-P


Senare så kommer en ny tävlings outfit :-)


/ Madde & Orlando Magic

Ridlektion

Sådär nu är jag tillbaka och ska försöka hålla igång bloggen så att ni blir uppdaterade :-)
Blir lätt att man inte uppdaterar så mycket på helgen och så.

Idag så har Carro haft lektion med mig och Olle. Till och börja med så tyckte hon att han har blivit otroligt fin i kroppen och börjar mer och mer se ut som en ridhäst :-) Sen så märkte hon även att vi har kommit en bra bit på väg och man jämför med i höstas. Måste säga att det kändes otroligt skönt att höra att vi börjar komma nån vart. Äntligen så får man höra nått gott efter allt slit. Och med tanke på att jag flera gånger kännt at jag inte kommer att klara av att utbilda Olle utan har funderat och även tittat på ställen där de har tillridning. Men just nu så känner jag att det här kommer jag att klara av och det ska bli en otroligt rolig resa tillsammans med Olle där både han och jag kommer att utvecklas.

Det vi gjorde idag på banan va volt arbete och vi gick igenom min sits  och vi hade även lite travbommar som vi använde. Väldigt bra övningar där man verkligen får jobba och ssom i slutet kommer göra så att Olle får en bättre balans :-)

Olle råkade även trampa av sig en sko när vi nästan va klara vi skulle bara göra sista övningen i de andra varvet då skon bestämde sig för att inte sitta kvar. Så tyvärr så fick vi avsluta där för Olle är ömfotad så de gick inte att rida mer.

Efter ridpasset så fick ja fylla i lite uppgifter om mig och Olle samt mitt mål med Olle så det ska bli väldigt kul att se hur långt vi kommer komma. Men som jag sagt tidigare om Olle inte håller till mitt mål så är det inte hela världen och man får tänka om helt enkelt. Jag har absolut inte köpt Olle för att ha han som tävlingsmaskin utan som en riktigt bra kompis så man är ute och busar med och åker på tävlingar på den nivån som han klarar av :-)

Förhoppningsvis så finns det en bra plan på hur man ska göra med träningen under vinterhalvåret :-)



/ Orlando Magic & Madde

Ridstövlar

Nu har äntligen mina stövlar anlänt till Glada hästen så jag ska nu åka dit och prova dom och se så att de passar, sen är dom mina :-)

Perfekt så jag kan ha dom på söndag då det är dags för träning igen :-D



Stigbyglarna som jag har som hör ihop med stövlarna.

OBS! Om du tar ner sadeln från sin hängare så se till att stigbyglarna inte kan ramla ner. Jag fick i sommras ena stigbygeln på ena framtanden och tyvärr så gick den av, men lagningen syns inte så mycket man känner bara att det illar nå så fruktansvärt i den til och från.










Det hade förövrigt gått super bra för Klara igår och hon älskar Olles galopp just för att han kan båda galopperna och galoppfattningen och sen så rullar det bara på i en super mjuk och rundgalopp.

Om man går in på stallets hemsida så ser man på en av bilderna att han galopperar och går i form själv utan att nån sitter på. De tycker jag är väldigt bra gjort :-)




/ Madde & Orlando Magic

Skötare

Olle har fått en skötare vid namn Klara som kommer ha han en gång i veckan.
Olle har gjort det igen fått en människa på fall på utseendemässigt och hur han är att rida :-)
Så idag är det hennes första dag att ta han om han. Så min syster följer med ut och visar och sådär :-)
Känns väldigt bra för mig då jag kommer från och med 1 september kommer jobba halvtid vilket innebär jobb måndag 13-17 tis 8-17 ons 8-17 så de blir jätte bra att klara har Olle på Onsdagar och min syrra tar nog ev tisdagar, så kan jag ägna alla min lediga tid till Olle och han träning.

Och nu på söndag så är det hans första ordentliga träning för i år :-)

Ska bli super kul!!


/ Orlando Magic & Madde

Tävlingsoutfit

Såhär kommer Orlando Magic se ut på tävlingsbanorna.

Jag kommer ha vita byxor, marinblå ridkavaj och marinblå ridhjälm

 

 

/ Orlando Magic & Madde


Hösten är här

Måste ju börja med att säga att hösten är snart här på riktigt :-P
Vart tog sommaren 2010 vägen?

Men jag känner mig otroligt nöjd och rofyld inför denna häst, jag ser verkligen fram emot den.
Ska jag verkligen börja satsa på träningen med Olle och har bokat in träningstider fram till oktober och där emellan så ska jag och Olle åka till Nyköping till Therese Carlsson och träna och jag ska få lära mig att massera ordentligt :-) ska bli väldigt kul.

Sen har jag snart sammanställt Olles och min träning/tävlings outfit.
Bilder kommer senare i veckan.
Ska även uppdatera er med lite tävlingskläder och sådär så att det blir lite mer liv här på bloggen ska nog förnya om designen lite så att det passar mig och Olle mer nu när vi satsar på träning och tävling till vintern :-P
Måste göra klart mitt grönakort också har gjort teoridelen men behöver rida upp för någon också, ska höra med min tränare om vad hon säger.
Kul ska det iaf bli.
Ska ringa till Ola Torstensson också o höra om jag kan få byta upp min transport mot en med sadelkammare redan nu eller om jag måste vänta till november då jag har haft den ja har nu i ett år.
Har långtidshyra på min transport så jag får ha den hur länge jag vill.
Den jag har nu är en Värmlandsvagn 677 sveriges lättaste boggie transport som jag får köra med min bil och så är det åretsmodell 2010.
Men ska höra som sagt om jag kan hyra en med sadelkammare istället så att det är lite smidigare att få med sadeln :-)

/ Orlando Magic & Madde

Framtiden

Har väldigt roliga saker att berätta nu.

Den 10 september då styr jag bil och transport med Olle mot Nyköping till Therese Carlsson och träna och gå massagekurs :-D
Olle stog hos Therese då innan jag köpte honom förra september 2009
Ska bli väldigt roligt att åka dit och visa upp han och träna :-D

Sen har jag även bokat in ridpass med min Tränare Carro som ska hjälpa mig att komma igång ordentligt nu med både träning och tävling. Första träningen är den 29 Augusti. Hon ska även hjälpa mig att lägga upp ett tävlingsschema över vilka tävlingar som skulle vara lämpliga för mig att åka på :-) Ska bli riktigt roligt :-D

Så mitt mål nu i vinter är att komma ut och tävla. Ska bli grymt kul och jag tror Olle tycker detsamma med tanke på att han tycker om att visa upp sig och jobba :-D

Det va allt jag hade att berätta just nu men mer info kommer och även bilder.

Måste ju även visa Olles egna sida på stallets hemsida
Det ska såklart komma upp lite mer fakta och namnet ska ändras så att det står Orlando Magic :-)
Men om ni tittar på den första bilden, vem har sagt att varmblod inte kan bara sig i form i galoppen själv? Riktigt roligt att se att han går i form i galoppen utan att ha någon koppling till en ryttare som kan påverka. Kan det här bli mer ärligt?




/ Olle & Madde


Jag är med!

Jag är med i utlottningen av dessa snygga senskydd :-) Hos Caroline 

Va med du också :-)

 



Orlando Magic



/ Olle & Madde


Augusti

Det är redan Augusti och snart fyller jag år :O närmare bestämt den 14/8.

Vart har den här sommaren tagit vägen?
Det skrämmer mig varje gång jag kollar i kalendern och det står Augusti.
Har pratat lite emd Therese om när jag kan komma dit med Olle för att ha lite lektion, väntar nu på svar från henne :-) Ska bli väldigt kul att visa upp Olle :-)

I övrigt så har Olle fått stått och bara haft det bra många dagar denna sommar men jag tycker att det inte gör så mycket för att nu i höst så tar vi nya tag.
Olle kommer ibland ingå i ridskoleverksamhet då min pojkväns dotter ska börja i en tävlings/träningsgrupp nu till hösten, så då har jag lovat henne att hon ska få ha med sig Olle de dagar hon vill :-)
Bra träning för både henne och Olle :-)

Sen så ska jag boka in lite träningar med min tränare också så att vi kommer igång ordentligt, så att så småning om komma ut lite smått på tävlingsbanorna när jag och Olle känner oss redo :-)


Som det ser ut just nu så letar jag efter en egen gård att hura med stall och bostadshus så framöver om jag hittar nått så kommer jag flytta hem Olle och sen ha några egna inackorderingar.

Har tyvärr tröttnat på allt tissel och tasel och framför allt den dåliga stämningen som är i stallet. För 1 år sen när jag stog på Sörby så tycket ja at det va helt okej men efter att jag va borta ca ett halv år i dingtuna med Olle så har mycket föändrats och det har blivit riktigt dålig stämmning nått man tyvärr inte märker förren man står och är i stallet alla dagar i veckan :-S

Känner mig jätte dum att redan gå i flytt tankar med tanke på att jag redan flyttat Olle en gång, jag vill inte att han ska behöva flytta och ändra miljö hela tiden. Men om jag hittar en egen gård då har han kommit dit för att stanna.

Sen kommer troligtvis Camilla & Fantasi flytta också vilket är väldigt tråkigt :-S

Nu har jag 1 vecka semester och kommer spendera mycket tid med Olle och ta härliga turer i skog och mark. Om det fortsätter att vara varmt o skönt så kanske vi tar och åker iväg och badar igen, det skulle vara riktigt roligt då Olle tyckte de va väldigt mysigt att bada och simma :-)

Kram Olle & Madde

RSS 2.0