Sommarbete

Nu går Olle och Fantasi ute dygnet runt :D
Idag har jag tömkört Olle och jösses va seg han va, knappt samma häst för Olle är väldigt pigg av sig och hittar på bus när man minst anar det.

Men jag förstår mycket väl om han är seg eftersom han går och äter gräs nästan hela dagarna och näterna :)
Jag tycker att det är väldigt skönt att ha han på bete.

Vi ska även åka till Nyköping till Therese och ha lite kurs i dressyr och massage det ska bli jätte roligt måste bara hitta ett bra datum så att det passar :D Det ska iaf bli väldigt kul :)

Kramar från Olle & Madde

Sommar

Snart är det verkligen sommar på riktigt, det trodde man verkligen inte för bara någon månad sen då snövallarna va meter höga.

Mycket har hänt sen sist jag skrev.

Olle har fått sin andra Botulismspruta och ska få sin tredje i början av juni.
Jag har även märkt att när jag rider och har sadeln och lägger vikt och skänkel på höger sida så börjar Olle bara studdsa och slutar lyssna helt på mig, ett tag va ja helt uppgiven och funderade på att skicka Olle på tillridning för ja kände då att shit jag klarar verkligen inte av det här, är jag alldeles för otydlig med det jag vill? Jag vet att Olle kan skänkelvikningar och vet vad kommandot betyder för det har jag lärt honom men just nu så lyssnar han inte alls utan sätter bara upp huvudet och sparkarbakut.
Jag provade även samma sak i paddocken och tog hjälp av staketet att flytta åt vänster går hur bra som helst men inte åt höger då krånglar han bara.

Jag åkte hem från stallet och kännde mig uppgiven.

Nästa dag tänkte jag att jag måste ta tag i saken och ta reda på varför han gör sådär. Jag kollade igenon Olle klämde och kände på ryggen på benet han va svullen i, i vintras kände jag på men inte någon reaktion alls. Ok han har inte ont! Bra!

Satt upp barbacka och provade och hästen går klockrent inga protester nånstans, så jag tog och kollade sadel och det har ju hänt en hel del med Olles muskler sen i höstas så han har börjat att växa ur den så den ligger och trycker där av att han gör protester. Så nu ska vi åka till strömsholms sadelmakeri och få den kollad och omblåst och ev att man måste byta bommen på den :)

Jag är väldigt glad att Olle faktiskt visar att han inte är nöjd över vissa saker, som Durbin tex. han har en alldeles för liten sadel den är smal och Durbin  behöver ha normal mot vid och när man sitter i den sadel så trycker den på manken för att han är svankig. Sadelmakaren som va o kollade den på han sa att sadel skulle behöva en totalrenovering och då skulle den fortfarande inte vara bra.
Man måste verkligen som hästägare kolla hur sadel ligger och om den trycker.

Hovar och rygg de är A och O för att ha en fungerande häst!!

Idag så regnar det jätte mycket så Camilla och jag tänkte ta o last träna Olle och Fantasi, mitt mål är att jag bara ska visa Olle med handen att han ska gå in i transporten och bara ha grimma på sig.


Förhoppningsvis nu sista helgen i Maj så kommer iaf Olle och Fantasi börja gå ute dygnet runt på bete :)
Igår när han va i sommarhagen för att betas in så drog han riktiga galopp sträckan och bara öste på. En islandsmänniska i stallet sa Jäklar va fin galopp han har och han ska ha gått på travet? Jag vet att Olle har väldigt fin galopp den är rund och härlig att rida i :) och det roligaste av allt är att han heller galopperar än travar man ser verkligen hur han sträcker upp sig och är mallig när han far iväg i galopp.


Har även löshoppat Olle ca 60 cm och även där han har gjort otroliga framsteg han börjar mer och mer få fina runda hopp och börjar ha koll på vart han ska trampa av :D

När vi rider hoppstigen med massa hinder så fattar Olle galopp själv och bara flyger över alla stockar. Jag blir varje gång jag har ridit där blir jag så glad och stolt att min häst kan och att han tycker det är kul :)

Det blev en lång uppdatering idag, men nu har ni fått läsa vad som händer i våra liv.
Ska försöka att inte drjöa lika länge till nästa gång :)

Kramar
Olle & Madde

Dagarna susar förbi

Det är läskigt hur fort tiden går eller det är inte läskigt det är skrämmande hur fort tiden går :P

Vi är nu inne i Maj och om ca 3½ vecka så ska Olle vara inbetad och klar för att gå ute dygnet runt på sommarbete, det är läskigt men det ska bli så skönt och mysigt :)

Har redan nu börjat beta in han och jag kan ju säga att Olle lyfter inte huvudet från marken mer än nödvändigt :P

Igår söndag så red jag ut barbacka i bara grimma och travade lite, jag är så otroligt stolt över min häst som är så lydig och lyssnar till 100 % på mig :) Efter en stund så red jag till allén där de ska gå på sommarbete så olle fick beta jätte mysigt att sitta på hästryggen i solnedgången och lyssna på fåglarna samtidigt som Olle betar :)

Vi är även anmälda till våran första hopptävling den 13 Maj. Det är en tävling som annordnas på gården där Olle står så vi behöver inte ens åka iväg :P Vi ska iaf vara med 40 cm klassen. Ska bli väldigt kul :) Får verkligen hoppas att Olle inte skadar sig i hagen eller liknande för han är lite väl klumpig ibland när han ska busa med de andra hästarna :P

Ska fråga min kompis om hon har lust att filma och fota sen på hopptävlingen :)

/ Madde & Olle


RSS 2.0