Trick

Tjoohoo äntligen har jag lärt Olle klart tricket som jag har börjat på :-)

Han kan buga om jag petar på insidan av v framben, men nu idag så jobbade jag i paddocken med bara NH och nu när jag bugar då gör han också det :-)

Så nu ska jag lära han spanskskritt :-D kommer nog gå väldigt bra med tanke på hur lättlärd han är :-)

Väldigt kul när han lär sig massa nya saker :-)

Nått jag där emot aldrig skulle lära han är att stegra på kommando!!! Visst det är jätte häftigt men vad gör du den dagen hästen börjar sätta emot dig genom att stegra? antingen när du rider eller har hästen vid hand. Då är det inte så kl längre och kan bli helt enkelt livs farligt och minsta lilla ansträngande du gör kan få hästen att protestera och ställa sig på bakbenen.
Så jag rekommenderar att aldrig lära en häst det OM!!! Läs OM den inte är en mini shettis då är det en helt annan sak, men låt aldrig mindre barn hålla på med sånna "farliga" trick själv!!

Där fick ni ett litet tips också :-)

Längtar till våren då jag ska lämna Olle hos bästa Therese Carlsson i Nyköping :-) han kommer bli grym det vet jag!!!


GOD JUL

God Jul Alla läsare flera dagar i efterskott!

Det har som vanligt varit full rulle så jag har knappt hunnit med mig själv mellan varven men sätter såklart Olle före mig!

Nu har stromen lagt sig och jag börjar smått kunna ta tag i mitt liv igen genom att ha skaffat en ny blogg som bara hanslar om mitt liv där jag kan skriva och uttrycka mig hur som helst utan att någon ska bry sig!
Har även valt att lösenskydda den bloggen så om du vill ha lösen så säg till via en kommentar här eller liknande.

I onsdags så va Olle på sista hoppträningen för i år och skötte sig exemplariskt som vanligt :-) Karin va super nöjd med resultatet och tyckte han hoppade mycket lugnare på lite högre hinder :-)

Film kommer även på det!
Han lyckades även att ta 4 galoppsprång mellan 2 hinder där det i vanliga fall ska vara 6-7 språng! Omhoppningshäst helt klart han kommer vara vass där!!! Och det roliga är att han hoppar allt oavsett hur du kommer mot hindret man behöver bara ev hjälpa han att komma i rytmen om det blir tokigt på ett hinder :-)

Så nu har han lite vintervila men skrittas i stort sett bara. Vill inte "ställa av" han helt för jag måste även träna upp min fot så att den blir bra :-) Kan ju meddela att den fortfarande är svullen :-S över 2 månader sen jag ramlade av :-S


Filmer

Här kommer 2 filmer från hoppträningen i torsdags den 16 December 2010

http://www.youtube.com/watch?v=fNPlgaHwUlM Uppvärmning första hindret han hoppar för dagen.

http://www.youtube.com/watch?v=N3nk1I695HA Banhoppning i slutet av träningen :-)



Full Rulle

Träningen med Olle går super :-) Sitter just nu och laddar upp filmer från hoppträningen. Utöver hoppträningen så tränar jag dressyr och jag passar även på nu när det är snö att intervall träna i trav och galopp i djupsnö. olle tycker så klart att det är super kul och har bockat med mig en vända men man kan säga till han och då slutar han samt så behöver du bara ta lite försiktigt i tygel så saktar han in när man är på öppna fält :-)

Nån dag ska jag och min syrra tolka vilket ska bli jätte roligt och bilder på det kommer när vi har hittat en dag som passar :-)

 

 



Orlando Magic & Malin


Ett sånt där


I torsdag så va min syrra och Olle på hoppträning i hallsta :-) Det gick Huuuur bra som helst!!! I början så va han lite spänd men lyssnade jätte fint till slut och under lektionen så skulle de ha dressyrhoppning så Olle gick super fint fick även till riktigt fina skänkelvikningar i trav några steg :-) Sen när de skulle de hoppa bana med många markbommar, kombination fem och halvan och doggileggern Stavning?

Filmer kommer jag lägga upp så fort jag fått dom från min syrra :-)

I fredags så red jag ett lättare dressyrpass och Olle gick jätte fint i stadig trav  och sammarbetade hela tiden :-)
Kan inte riktigt fatta att jag har en sån otroligt possitiv och sammarbetsvillig häst. Även hopptränaren sa de att han är otroligt possitivoch vill göra saker och lär sig otroligt fort :-)  Väldigt kul att höra :-)

Idag lördag så blev det tömkörning i ca 40 min.

Nu har stallet ett ny hemsida. www.stallsorby.n.nu

Kommer att lägga mer info om hästarna och bilder vart efter :-)


Orlando Magic <3

Min syster har Olle väldigt mycket just för att hålla igång han eftersom jag inte kan rida så jätte mycket. Om ja ex skulle åka av så kommer jag stuka foten igen eftersom den är så ostabil. Men jag håller på och tränar upp den allt ifrån att stretcha och töja till att utsätta den för påfrästning ex sprigning och att gå i knölig teräng.

Imorgon kommer jag klippa Olle och sen rida han en sväng sen blir det stallmöte och efter det iväg till Hallsta och hoppträna för Karin Olsson. Ni reagerar säkert på att jag först ska rida han och sen iväg på hoppträning. Men min häst är såpass vältränad att han orkar det utan problem och jag gör det för att han inte ska ha lite mycket energi sen på träningen för då taggar han som fan och tror att allt är en tävling men han är inte okontrollerbar eller elak utan tycker bara att det är så jäkla kul att träna och spec då hoppningen.
Han tycker dressyren också är super kul men inte på samma sätt eftersom han inte kan freaka ur på samma sätt :-P


Kul lista :-)

Namn: Orlando Magic
Smeknamn: Olle
Ålder: 10 År

Kön: Valack
Ras: Svenskt varmblod
Mankhöjd: 160

Färg: Brun

Träning 
Tränar Hoppning (x)
Tränar Dressyr (x)
Tränar NH (x)
Tränar för instruktör (x)
Tränar Klassiskt (x)
Utrustning

Rids med martingal [x] Ibland vid hoppning
Rids med snodd [ ]
Annan hjälptygel [ ] 
Benskydd [x] 
Benlindor [x] 
Sadelpadd [ ]
Vanlig bett [x]
Bettlöst träns [x] Ibland
Pullargrimma [x]
Aachen grimma [x] ibland
Halsring [ ]
Repgrimma [x] ibland
Utan utrustning [ ]
Remont [ ]

Engelsk [x] ibland
Hoppsadel [x]
Dressyrsadel [x]
Allroundsadel [ ]
Islandssadel [ ]
 




På Torsdag blir det klippning av Olle för han har blivit ganska lånhårig :-P
På torsdag är det även hoppträning och eftersom det är december nu så har Olle sin röda grimma med tillhörande grimskaft så jag tänkte att på träningen så måste min syrra ha en röd tröja och så har Olle ett rött schabrak som jag har införskaffat :-) Blir perfekt :-D
Måste kolla med Malin om hon har röda strumpor också det skulle vara pefekt och bruna ridbyxor. Han inte bli bättre. eller jo ett par röda stigbyglar men det får va helt enkelt :-P

Bilder och filmer kommer från hoppträningen sen i helgen så håll till godo!!


Ridning

I lördags så red jag för första gången på 2 veckor. Min syrra har hållt igång Olle de här veckorna istället.
Men det känndes underbart att sitta i sadel igen :-)
Jag tog en tur i djpsnö där jag travade och galopperad i snön :-) Jag tyckte de va super kul och Olle tyckte likadant.

Jag har även pratat med Hallsta ridklubb för de har hoppträning för privatryttare varje torsdag. Så jag har anmält min syrra och Olle till det så att min syrra lär sig att hoppa på Olle också.
Så på torsdag så styr vi bil och transport mot Hallsta för att hoppträna.

Jag är också sjukt sugen på att träna både dressyr och hoppning men tyvärr är inte min fot med på min vilja :-S så jag får sitta på läktaren och fota och filma istället Tjolahopp!!

Men efter nyår då måste jag vara igång igen!!! Ska börja träna foten och stärka upp den och hoppas på att svullnaden går ner så att jag kan trampa ner hälen ordentligt för det kan jag inte idag :-S


Orlando Magic och Madde Oktober 2010


Sadel

Den nya Kieffer sadel ligger kanon på Olle :-) Ska prova att rida i den idag och jag hoppas verkligen att min fot klarar av det :-) 
Therse kom även med förslaget att rida utan stigbyglar för då kan man ju träna balansen :-) Har inte ens tänkt den tanken eftersom jag vet att om jag skulle komma ur balans och ramla av då är min fot ännu mer körd :-P 

Ska bli väldigt skönt att komma upp i sadeln igen.

Nu blir det stallet!!

 

December

Min fot är fortfarande inte bra så på torsdag har jag inte ridit på 2 veckor :-S Har abstinens och siter och tittar på massa hästfilmer på youtube :-P

Olle har fått vila i 2 veckor och jag ska nu sätta igång han igen och min syrra hjälper till.
Nästa vecka kommer min syster börja en hoppkurs med Olle på Hallsta ridskola som pågår fram till vecka 51.
Sen efter Nyår fortsätter jag med hoppning hos Carro Forslund www.stallcf.se

Min sadel är nu nyonstoppad och jag har även fått en dressyrsadel som jag ska kolla om den passar på Olle. Det visar sig :-)


RSS 2.0