Dressyr

Söndag: Idag blev det dressyr för hela slanten :-D Och jag är super nöjd. Det började inte jätte bra i stallet då jag dränkte min ena sko i vatten så jag fick rida i mina blommiga stövlar med sporrar :-P och sen spilde jag müsli i stöveln. Men ridningen gick toppen :-P

Vi tränade i stort sett bara trav att samla och öka och jag tränade på min sits och visa steg svävar vi fram. Det blir bara bättre och bättre. Absolut så finns det stunder som det går mindre bra då inget känns som det funkar MEN då tänker jag på vad Therese Carlsson sa på träningslägret och då funkar allt igen :-)

Samma sak vid hoppningen att han bara rusar iväg då är det bara komma ihåg och påminna sig om vad Carro Forslund har sagt och då funkar allt bra igen :-)

http://www.youtube.com/watch?v=vBWYaNs2lJ4&feature=related När jag ser den här videon blir jag väldigt inspirerad till att få Olle till samma nivå och det tror jag absolut kan gå. Med rätt träning så då går allt.....
Vi är inte långt ifrån det iaf :-)

Lite saker inplanerat:

November:
Grönkort kurs
Dressyrträning för Jannicke

Nu finns det säkert någon som undrar värför i hela jävla h*lvete jag har en dressyrtränare som är islandstränare MEN Jannicke är i grunden storhästtränare och har varit i flera år på strömsholm m.m och hon ser aldrig några hinder med träningen oavsett häst och ras så länge hästen inte är halt eller liknande. Det bor en stjärna i varje häst :-)

Hoppträning för Carro Forslund
Åka iväg till ridhuset några gånger för att träna själv.
Sen blir det massa skogsturer såklart:-)

December:
Dressyrträning för Jannicke
Hoppträning för Carro Forslund
Anmäla sig till 1 hopptävling
Ev. ta hem Olle på nyårsafton med rockarden och gå inne i stan som jag gjorde förra året.
Ha lite vila under nyår och i början av Januari för att smälta allt

Sen i slutet av Januari börja träningar igen.

Våren: Åka på flera tävlingar i hoppning och även starta i dressyr L:B1 programmet.
Skicka Olle på tillridning hos Therese Carlsson i dressyr + att när jag hämtar hem han så ska jag få en lektion.
Träna upp oss i både hoppning och dressyr.

Såhär ser framtiden ut lite för mig och Olle :-)








 



Ritt i solnedgång

Idag blev det en skogstur med Lotta och Durbin i solnedgången. Vi travade lite och jag kunde samla Olle såpass att jag kunde sitta enr i traven utan problem och Olle slappnade av ordentlige och blev lugn fast Durbin låg han hack i häl :-D FRAMSTEG!!!!


NU har jag även bokat så att om 2 veckor är det dressyrträning för Jannicke ska bli spännande att rida för henne och se vad tycker om oss :-)



Fredag 22 Oktober

Snart ska jag åka till stallet så då blir det till att fixa klart klippningen på Olle vid öronen och nacken där tränset ligger så att det blir rakt och snyggt.
Klippmaskinen jag hade igår va för stor för att göra dets nyggt så idag har jag en liten trimmer bara istället :-)

Olle blev iaf riktigt fin med sina hjärtan på både rumpan och halsen :-)

Sen vid halv 5 då ska ajg prata med dressytränaren och ev boka in lektion med henne. Och även ringa och bli medlem i en ridklubb så att vi snart kan åka på tävlingar ska försöka komma iväg på iaf minst 1 innan året är slut och den 5 november ska jag ta grönt kort :-)
Ska bli väldigt spännande.



Torsdag 21 Oktober

Igår skulle jag egentligen ha klippt Olle med lite hjälp från M. Men M blev försenad och jag frös så vi struntade i det.

Så idag åkte jag ut till stallet runt halv 1 och tänkte va fan värför ska jag inte klara av att klippa en häst?
Har aldrig klippt en häst förut bara sett andra som gjort det.

Så våghalsig som jag är så stoppade jag i öronpropparna på Olle och tog på han en öronhuva.
Satte igång maskinen och skulle bara prova på halsen då får Olle panik och kastar sig bakåt och eftersom han då sitter fast får han panik över det och kastar sig frammåt :-P Så jag stängde av maskinen tryckte öronpropparna i lite längre och sen tänkte jag nu får det bära eller brista och började klippa bak istället. Då gick det hur bra som helst och innan så ritade jag ut en linje på vart jag skulle klippa för jag har en bit kvar på ryggen och sen ville ja ha ett hjärta på halsen.

Det gick iaf jätte bra och när jag klippte magen så sänkte han huvudet och va lugn :-)
Så nu är Olle klippt och har ett hjärta på rumpan och på halsen på vänstra sidan :-)
Och jag gjorde det helt själv :-)
Otroligt stolt över mig själv och Olle!!

Sen efteråt blev det en skogstur med Moa och Sweet och Olle va super duktig

Vi pratade även om att börja träna dressyr ihop så vi ska prata med dressyrtränaren som kommer imorrn till stallet :-)


Onsdag 20 Oktober

Idag så är det Olles vilodag.
Så idag blev det massa pyssel och borstning.

Måste ju verkligen säga att jäklar va fin han har blivit i pälsen den är jätte blank och glänser och är mjuk och fin :-)
Vet inte om det beror på massagen eller müslin eller både och :-P

Olle har även fått ett nytt fleecetäcke ett marinblått med vit och vinröd passpoal. Han passade jätte bra i det :-)

Imorgon så ska jag försöka orka träna lite beror lite på hur min förkylning är :-S Hoppas att det blir bättre snart iaf.







Tisdag 19 Oktober

Idag så är Malin hos Olle jag tyckte hon sa att hon skulle ut i skogen en sväng och sen prova övningen som jag gjorde igår :-P
Nu finns det säkert nån som säger att man inte ska göra samma övning flera dagar i rad och att det sliter på hästen att hoppa. Men övningar gör man ungefär sammanlagt i 10 min och ingen tar skada av att hoppa ett hinder på 10 cm.

Har smyckat mina panband till 3 av mina träns.

Nu finns även möjligheten att beställa sånna av mig.

Vid beställning ange färg på lädret storlek och ifall du vill ha någon speciel dekoration.

Går att få allt i från svenska flaggan till vanliga vita stenar på :-)

Jag tar 120 kronor för panbandet inklusive material allt ifrån pärlor till sidenband om man vill ha det.
Enbart din fantasi sätter gränsen.

Glöm inte namn och adress så jag vet vart jag ska skicka det

Kommentera ett inlägg här på bloggen om du är intresserad :-)



En design kan ju vara att ha bara rosa över hela.



Sjuk

Idag har jag varit hemma och varit sjuk. Har daragit på mig en jäkla förkylning :-S
Så dagen har bestått av vila och åter vila. Lite jobbfix hem ifrån och jag stör mig på att jag inte kan komma åt jobbservern hem ifrån för då skulle allt vara betydligt lättare :-)
Sen va ja en snabbis och löste in min bankcheck :-P

Sen åkte jag och Sis till stallet :-) Jobbigt att göra allt där när man är sjuk :-S
Sen tränade jag lite i paddocken. Fortsatte med min teknikövning. Hade en bom på ca 10 cm uppställd på mitten av ridbanan och sen så red jag som i en åtta runt den. Hade en diskussion med Olle när han vägrade lyssna och bara stissade där jag tog tag i han och satte mig djupt ner i sadeln. Efter det så gick han klockrent!! Han passade inte eller började galoppera utan travade lungt och fint hela tiden och sökte sig neråt och där jag även kunde samla han i form i flera varv utan att bryta av :-) Det tar sig verkligen bara mer och mer :-) Snart bör man ju kunna rida dressyrprogrammet felfritt :-)
Galoppen gick även hur bra som helst idag. Bra driv i den utan att flumma iväg utan jobbade även där i form. Sen kunde jag bryta av galoppen och traven kom på engång :-)
Tidigare träningar så tycker jag att det alltid går bra både för att Olle lär sig och att vi prestrerar bra ihop men idag va nått över det vanliga :-) Orkade dock inte hålla på så länge eftersom jag är sjuk. Men frammåt går det verkligen för min älskade travare som jag ofta fått höra är en skit-häst MEEEN!!! Jag vet bättre och de som säger att det är en skit-häst har tyvärr ännu sämre hästar :-D För det vet jag!!! De andra vet ingenting om Olle :-)



Hoppträning Skästa

Nu äntligen kommer uppdatering.

Fredag: Idag så stog hoppträning på skästa på schemat kl. 10.00
Jag kom ut till stallet vid halv åtta ungefär. Jag kopplade på transporten och sen gick ja in i stallet. Då låg Olle ner och vilade :-) Har aldrig sett han göra det förut :-P
Så jag tänkte undrar om han kommer ligga kvar om jag går in till han eller om han kommer resa sig när jag öppnar boxdörren :-P
Jag öppnade dörren och han låg kvar och tittade på mig med lite sömning blick. Sen satte jag mig brevid han vid frambenen och klappade han och Olle tyckte det va helt okej :-)
Eftersom jag inte åt frukosten hemme så tog jag fram den medan jag satt vid Olle och han låg kvar där tills jag hade ätit min yoghurt och smörgås :-)
Underbar häst helt klart :-)
Sen mockade jag och gjorde iordning allt inför träningen. SEn tog jag på transportskydden och sen så traskade vi ut till transporten och Olle studdsar rätt in :-P
Så då var det bara att stänga och åka iväg :-)

Väl på skästa så lastade jag ut han själv och han va så duktig. Trodde innan att när han kommer ur transporten så kommer han hålla på och stissa och så men han va hur cool som helst och han höll inte på att tramsa när jag sadlade samtidigt som jag höll han i grimskafftet :-P
När jag va klar med allt så gick vi bort till öppningen och vi traskade in  utan några som helst protester. sen hoppade jag upp och började värma upp :-)
Fanns en del i ridhuset där det inte va några hinder så där red jag igenom L:B 1 programmet vilket gick jätte bra :-) Sen trodde jag att speglarna på kortsidan att han skulle reagera på dom men inte alls, vilket va väldigt skönt. Han brydde sig inte ens om de andra hästarna som va inne i ridhuset :-D
Sen kom Carro och vi pratade lite och sen börjdade hon bygga upp hinder :-) Vi hoppade studds med 3 hinder och det va verkligen super kul tyckte Olle när han fått in tekniken hur han skulle göra :-P
Sen hoppade vi bana och Olle skötte sig exemplariskt :-)
Sen va det 2 hinder som låg på 1.40 som han drogs mot och skulle hoppa så varje gång man kom på ena långsidan med dom hindrena så fick verkligen jobba och se till så att han inte drar sig mot dom. Tycker 1.40 är lite väl högt för mig och Olle just nu :-P

Men träningen i helhet är jag super nöjd med och ser redan fram emot nästa träning. Kommer inte bli på skästa då.

Lördag: Idag så red jag ut med Moa och Sweet Dreamgick hur bra som helst och Olle va lugn och fin som bara den. Moa berättade även att hon va och tittade på stallet som jag stog i förut :-P

Söndag: Idag så hade jag utsläppet och jag börjar bli sjuk så jag och hundarna och Olle tog en promenad till fots på morgon kvisten. Mysigt!

Imorgon så får vi se vad jag hittar på :-)

Ska klippa Olle någon dag i veckan också :-) Behövs verkligen eftersom han blir så jäkla svettig i ridhuset och när man jobbar han ordentligt i paddocken :-P



Teknik

Idag så stog det teknikträning på schemat.
Med tanke på att Olle hade vila igår så började jag det hela med att värma upp i skogen med både trav och galopp, så¨att han fick springa av sig lite innan de va dags att börja jobba.

Vi busade i traven och ja mannade på han så ett tag så var det verkligen travar trav och jäklar va fort det går :-P Provade även att korta steget och då känner man hur hela hästen höjer sig och börjar jobba i form :-) Mäktigt!
Sen gjorde vi några galoppfattningar och Olle va duktig som vanligt gällande den saken :-)

Sen blev det dags för paddocken.

Hade 2 hinder ett på vardera långsida men bara ca 10 cm hög. Tanken med träningen idag va att kunna länga och korta Olle innan hindret. V
ldigt bra att kunna göra det sen när man hoppar betydligt högre.
I mitten så ställde jag 2 koner så mellan dom skulle jag rida och sen göra en åtta med hindrena.
Gick hur bra som helst. Jag gjorde det i trav flera gånger sen red jag ut på spåret och tog det i en följd och det är verkligen jätte bra träning för Olle :-) Sen bytte jag varv och även där så va han duktig, dock så märker jag att han har svårare för höger varv att hålla ihop sig utan att falla ut i volterna så där vi jag jobba extra mycket med ytter och tillslut så gick han jätte fint och traaven va super :-)
Sen tog vi det i galopp och då måste man ju bralla lite men med en bestämd hand så kunde han samla sig i galopp och vi gjorde samma övning. Vi gjorde inte lika många åttor i galoppen utan red på hela spåret så att det blev en stor volt.
Olle får iaf betyg 5 av 5 :-)

Hoppas han är lika duktig imorrn när vi ska till Skästa :-D



Onsdag v. 41

Idag blev det vila för Olle men massa pyssel.
Blev en lång dag i hagen, vilket jag gillar väldigt mycket :-)

Idag torsdag så blir det träning i paddocken inför imorgon.
Imorgon så är det träning på Skästa. så ja ska vara i stallet runt 8 fixa de jag behöver ha med mig och sen lasta och åka iväg, hoppas att Olle sköter sig och går in i transporten :-)
Ska bli väldigt kul iaf :-)

Mer uppdatering kommer!


Fastnat

Jag har verkligen fastnat för låten Från och med du med oskar linnros :-)

Ser verkligen fram emot träningen på fredag :-) på Skästa :-)

Ska ta och dejta kudden då jag har varit rätt sliten idag och behöver lite sömn för att orka med en till slitsam dag :-P
Men den kommer avslutas väldigt bra hos Olle och sen resten av kvällen med min underbara pojkvän som jag älskar högt!



Foto: Malin Höglund

Foderstat

Nu har jag gjort en foderstat till Olle :-)

10 Kg silage
1,6 kg müsli
2 kg Kraft Grund
0,4 kg havre

Mineraler

Morgon ca kl.06.00:
2 dl havre
8 dl müsli
1 kg kraft grund
3 kg silage

Lunch ca kl 12.00:
2 kg Hö

Insläpp ca kl 17.00:
2 dl havre
8 dl müsli
1 kg kraft grund
3 kg Silage
1 dl mineraler

Natt ca kl 22.00:
4 kg silage


Sådär nu är foderstaten komplett :-)
Blir kanon för Olle som behöver mcket mat eftersom man tränar :-)
Gäller att behålla hullet nu efter sommarbetet så att man har lite att bygga muskler på :-D




Vecka 41

Den här veckan så händer det en hel del :-)

Måndag: Igår slutade jag 17.00 så det blev en sen tur med Olle i mörkret tillsammans med Birk den store Grasí den vite och Draupnir den svarte :-)

Olle skötte sig exemplariskt och gick i lungt tempo och han brusade inte öpp för att några andra låg före han eller när Birk travade brevid :-)
Riktigt skönt och nöjd va jag efteråt :-)

Tisdag: Idag har Malin Olle eftersom jag jobbar sen och hon slutar vid 14.00. Och om jag känner henne rätt så kommer det bli en skogstur :-)'

Senare den här veckan så kommer jag åka och träna hoppning med Olle på skästa hos Louise Haga.
Och även boka upp lite dressyrträningar :-)

Ska bli riktigt roligt att rida med Olle i ridhus på fredag :-)
Klockan 10.00 börjar träningen så det blir en tidig dag i stallet då :-)

Nu har även analysen på hösilaget kommit så nu ska jag ta och sätta mig och göra en foderstat så min pålle får allt han behöver :-)




Helg

Nu har det varit helg opch jag har nite haft tillgång till dator och internet eftersom jag har varit i stockholm.

Men nu är jag tillbaka och senare ikväll så kommer en rykande färsk uppdatering om hur det går med Olle och vad vi har gjort de senaste dagarna :-)


Statistik

Jag tycker att det är riktigt roligt att se att det är bara fler och fler som läser min blogg om vägen från Travare till Ridhäst.
Igår hade jag besöksrekord igen :-)

Igår Onsdag så va tanken att jag skulle massera men Olle hade kommit in och stog och åt så jag borstade och pysslade och sen gick jag ut och red barbacka :-)
Tränade mycket på att trava och jäklar va svårt det är att sitta ner i Olles trav. Jag har nu kommit så pass långt att jag kan samla ihop han utan att han börjar passa så då är det lite lättare att sitta ner :-) Sen när jag red i allen så gjorde jag skänkelvikningar hela vägen upp till stallet och jäklar va Olle fick kämpa men det kommer ge resultat sen och jag bättrade på min träningsvärk som jag hade i ben och mage så nu känns det jätte bra :-)

Torsdag: Idag så blev det massage och vila. Olle hade fått fel täcke på sig bara sitt jätte tuna bucas så han va genomblöt under täcket men det fixade sig lätt med ett fleece täcke :-) För 1 år sedan då skulle han garanterat frysa som idag men som tur va så gjorde han inte det :-) Det går framåt :-D


Massage

Idag ska Olle få en väl förtjänt massage. Igår så va Malin ut och busade och klättrade med Olle :-)
Så när jag har masserat Olle så ska även gamleman Durbin få massage :-) 

Imorgon så blir det träning i paddocken med övningar från Carro :-) 

Sen på fredag så ska Olle få vac och tandrasp, vi får se om han behöver fixa tänderna med tanke på att det va i januari som han kollades o raspades sist, men jag vill ha koll så att allt ser bra ut. Så vi får se om han behöver raspas eller ej :-P 

i måndags så gick vi en promenad för min underbara älskade pojkvän va ut och skodde Olle bak, han skoddes fram lite tidigare :-P 

Ska fixa iordning frågorna del 2 också :-) 

http://tullstorp.nu/chirlon.asp Här är Hingsten som min syster vill ha föl efter.
Så nu håler vi ögon och öron öppna för att hitta ett sto men betäckningen blir inte förren nästa år 2011 och fölet beräknas komma till sommaren 2012 när min syster tagit studenten :-) 
Sen hinner man säkert ändra sig 2308429384 gånger innan det väl är dags. En annan kandidat har varit Rubinrot en oldenburgare
http://www.waldhof.se/rubinrot.htm
Så vi får se vad de blir :-)

Mycket spännande iaf. OCh jag tittar på gård för fullt :-D






Frågor - Del 1

Här kommer lite frågor del 1 har inte orkat svara på alla och några är väldigt lika där svaret blir samma sak :-P 

Vad har du för sadel till Olle

Jag har just nu en Wintec 500 cair close contact hoppsadel. Jag kollar även på dressyrsadel då vi ska börja tävla i det nästa år.

Nu när det börjar bli lite kallt, har du något täcke på Olle?

När det är sol och uppehåll så har jag ett rött jätte tunt täcke på Olle. Vid regn och rusk så har jag ett regntäcke med flecefoder och andasfunktio.

Är Olle klippt?

Nej inte än, jag ska göra det så fort jag bara kan

Hur ser dina träningar ut nu in vinter?

Jag kommer fortsätta att träna i hoppning, och nästa gång jag har träning så kommer jag troligtvis vara på Skästa hos Louise Haaga.

Ska du fortsätta med dressyren?

Absolut så kommer jag fortsätta med dressyren J  Mitt mål är att starta L:B1 i januari nästa år.

Vad har du för träns?

Oj jag har väldigt många träns till Olle men dom som jag använder mest är ett svart hansbo träns med Pullar och sen strass-pannband.

Sen har jag ett brunt Glen Gordon med engelsk nosgrimma med snokrem.

Hur många täcke har du till Olle?

Oj, om man räknar med alla fleccetäcken så är det

1 svart vintertäcke med helhals (avtagbar)

1 grön-blått vintertäcke med hel hals (avtagbar)

1 grå-blå rutigt Bucas vintertäcke

1 blå-grön metaliskt vintertäcke

1 brunt thermo-mastervintertäcke

1 blå-gul rutigt stalltäcke

1 ljusblått lite tjockare stalltäcke (för de allra kallaste dagarna)

1 grå rutigt regntäcke

1 mörkgrått regntäcke

1 rött bucas skaltäcke

1 blå-grönt fleece täcke

1 blå-gult fleece täcke (sverigetäcke)

1 marinblått fleece täcke med vita stjärnor på

1 brun orange rutigt fleece täcke från Gold Medal

1 tjockt grön rött ylletäcke med hel hals

På vissa bilder så har Olle benskydd, vad har du för benskydd till han?

De paret som jag har när jag hoppar är ett par senskydd fram från Equi guard (tror de stavas så) och sen ett par strykkappor från samma märke bak.

Sen har jag även ett par svarta damsaker från Jacson och en likadan uppsättning fast i brunt från Jacson.

Vilken storlek på skor har Olle?

Han har ettor både fram och bak

Nu när du har stallat in Olle vad står han på?

I stallhyran så ingår halm, så jag har halm till Olle men har gjort en halmbädd. Mycket mjukare och skönare och ligga på och sen så slipper det bli så mycket när man mockar. Jag vet dock att när man släpper ut på bete igen så är det en hel del att mocka ur :-P

Hur tror du att din och Olles utveckling kommer att gå?

Om man ser tillbaka på vad vi har gjort och hur långt vi har kommit nu så tror jag att våran utveckling kommer att gå bra. Som det är just nu så klarar Olle och jag nästan L:B 1 programmet och vi är ungefär på L:B när det gäller hoppningen också J Och det bästa är att vi fortfarande har kapacitet kvar 

Vad är det högsta du har hoppat med din häst?

På Olle har jag hoppat som högst 1 meter, med tanke på att han är under utbildning, när man utbildar han så kan man tänka att det är en unghäst. Man måste ta allt steg för steg

Men på andra hästar så har jag hoppat runt 1,20 :-P

Tycker du att det är läskigt att hoppa högt

Nej jag tycker inte att det är läskigt för då skulle jag inte hålla på med det. Jag har alltid varit en galen person, men det gäller att vara lite smidig och ha kontroll på kroppen. Förut för nått år sedan så hoppade jag 1,10 barbacka, där gäller det ha kontroll på kroppen och balans. Men om de va så att jag visste att jag inte har jätte bra balans då hade jag inte gjort det

Har du en egen transport om ja vilken modell

Yes jag har en egen transport och det är en Star Trailer Ringo Star med stor sadelkammare där man får plats med 2 sadlar och allt annat som man behöver



Såhär ser min transport ut :-)

Nu har även min syster bestämt med vilken hingst hon vill betäcka med, så nu blir det till att hitta ett fint sto :-) UTAN bokhov då man inte får avla på hästar med bokhov då det är väldigt stor risk att även fölet får bokhov :-S







Frågor

Det har kommit in massor med frågor så , så fort jag hinner så ska jag försöka svara på alla :-)

Fredag:
Idag blev det dressyr träning och Olle gick jätte bra, ibland blir han lite väl ivrig och vill iväg men det är det bara att gå tillbaka ett steg och börja om :-) Jag är iaf riktigt nöjd med han och nu han samla ihop sig och få en riktigt fin trav :-)

Nästa vecka så kommer vetrinären och ska raspa och vac. Olle. Jag hoppas verkligen att tandraspningen går bra och det känns bra att jag kommer vara med :-)

Lördag:
Idag så red jag först i paddocken och visade Olle sen fick Emma en tjej på 12 år rida Olle först i paddocken och sen så red hon ut med sin mamma på Durbin. Och självklart då så stöter de på en älg :-P Men de hade gått bra, sen hoppade jag upp på Durbin och sen red vi hoppstigen så Emma fick prova att hoppa han :-)


Söndag:
Hoppträning stog på schemat :-)
Idag blev det mycket lydnadsövningar med öpphöjda travbommar och sen 1 stort högt hinder på långsidorna :-)

travbommarna låg i mitten som jag skulle rida över sen åt vänster runt och sen hoppa hindret på den botre långsidan så man red i en åtta med travbommar i mitten :-) travbommarna är grymt bra för Olle just för att han måste lugna ner sig och sen llänger han steg och får en super fin trav :-) Kan ju helt klart säga att den traven han har då det är inte många ridtravare som har den ;-)
och sen avslutade vi med att galoppera på en volt och galoppa över en bom för att jag så småning om ska kunna reglera Olle när man kommer på ett hinder så han och jag är mer samspelta före över och efter hindret :-)
Det är ju en jäkla skilland med tanke på att innan jag köpte Olle så sköte jag Durbin som gått 130-140 hoppning i sina unga dar så med han behöver man vara styra så hoppar han. Med Olle där måste jag hela tiden vara med och hjälpa han att bedöma avståndet när man hoppar hinder som ligger på 1 meter vilket dom gjorde idag :-)







RSS 2.0