Vila

Eftersom jag har skadat mig så har jag bestämt att nu får Olle ha lite "vintervila" Kan nog vara bra för han och smälta allt vi har gjort under hösten. Men det blir inte så lång vila som det blev förra året utan så fort min fot är bra igen så ska han sättas igång och motionridas och efter nyår sätta igång med träningen igen. Men för mig är detta väldigt svårt eftersom det går så jäkla bra på träningarna så vill jag fortsätta men man måste tänka på sitt och hästens bästa helt klart :-P

Sitter på jobbet och måste fortsätta arbeta :-P


Fy Fan


Igår va ja ut till stallet med Micke. Han fixade i stort sett allt i stallet jag gjorde kraftfodret och så fyllde jag höpåsarna men jag fick inte bära dom :-P

Sen gick vi en promenad med Olle Jag hoppade på kryckor och Micke ledde Olle <3
Så idag blir det samma sak ute i stallet :-) Men känner att jag vill rida men det är ganska kört för mig de närmsta dagarna :-S

Micke ska även lämna in min sadel till Strömsholms sadelmakeri nu i veckan och stoppa om den.
Jag förstår inte hur man inte kan stoppa om en sadel spec när den är ullstoppad.
Min har ju luftbossor och den ena har tappat lite luft ner mot kåpan så nu lämnar jag den till sadelmakaren så tar han bort luftsystemet och fyller den med ull i stället. Så de kommer bli kalas bra :-)

Jag tycker att man borde kolla sina sadlar mycket oftare så att de verkligen ligger bra på hästen. För jag tycker att oavsett om man har en okänslig häst så är det inte det optimala att rida med en sadel som inte passar eller som inte är omstoppad.
Sen finns det många sätt att kolla hur en sadel ligger och vad man ska kolla på. på Agria finns det en ganska bra beskrivning. Men det viktigaste tycker jag är att sadeln ligger bra när ryttaren sitter i sadel och att den inte klämmer på ryggraden eller bogbladen och att man kan få in några fingrar mellan hästen och sadel när rytaren sitter på.
Och kan man inte eller inte vet hur man gör TA HJÄLP av någon som kan och vet vad den pratar om. Du kommer vinna på det i längden och hästen håller bättre och längre och kan prestrera på topp hela tiden.


Nu blev det verkligen mycket prat om allt och inget!


Bambi ögon <3 sonm kan piaff och passage :-) Det går bra nu




Snällt

Måste ju säga att det är toppen att ha en kille som jobbar med hästar och har stor erfarenhet och kunskap kring dessa djur!!!
Min kära älskling kommer nämligen hjälpa mig idag med Olle och se till så att han får mockat och mat och kommer in :-) Fast jag kommer ju vara med också men lite svårt att göra allt själv.
Min Älskling är bara bäst! Bättre än alla andra! :-)
För hur många killar skulle frivilligt åka ut till ett stall och mocka skit om de inte är hästmänniskor?

<3<3<3M o M<3<3<3

Otur

Igår torsdag så tränade ja Olle och allt gick super bra han va riktigt duktig tränade mycket på att sitta ner i sadeln utan stigbyglar både i trav och galopp. Tyvärr 5 min innan avslut så ramlade jag av så pass illa att jag har troligtvis en rejäl stukning på höger fot :-S i väärsta fall har jag fått en spricka eftersom det knastrar när jag står på foten. Igår kunde jag halta mig fram och det gick helt okej att gå och ta sig fram. Idag är ja liggandes kan inte röra mig en meter om ja inte kryper :-S
Bleb så arg på mig själv at tja åkte av allt gick ju så jäkla bra. sen måste jag ju bara säga en sak att högst upp min min önskelista är en säkerhetsväst för jag har märkt att jag släpper inte  tygel när jag åker av så igår stog ju Olle och trampande bara en dec ifrån mig men tygel höll jag fortfarande puckad som man är :-P Nu va det ju så att jag satt på knä så han hade ju inte kunnat trampa på mig men jag skulle lika gärna kunnat ha legat ner och då hade en säkerhetsväst inte varit helt fel.

Så jag ska prata med mina föräldrar om att införskaffa en säkerhtesväst.
Sen hoppas jag verkligen att foten blir bra snart så att jag kan börja rida igen. Och att det inte är nån spricka men min vrist är ungefär 3 gånger så stor som den igentligen ska vara :-S

F*n är så besviken på mig själv och jag vet att Olle är det också fast på sig själv för han såg så ledsen och uppgiven ut när jag inte hoppade upp igen. Stackarn.

Men för att bli bättre och lära sig av sina misstag så måste man ramla av :-P Måste se nånting positivt i det hela haha.


Tisdag 16 November

Usch hade en hemsk dag igår trött och seg och ville bara att tiden skulle gå så jag kunde åka hem från jobbet.

Kom ut till stallet och då blev det mycket bättre :-D Red inte utan bara pysslade om Olle. Va pissdåligt väder i går snöblandat regn i stort sett hela dagen inge trevligare väder helt enkelt.

Idag började dagen med att en skit sur och grinig "chef" stormar in på kontoret och beteer sig för jävligt. Är så fruktansvärt trött på att det ska vara så. Han klagar inte alltid men har en äklig attityd till allt. Som igår stormade han in i studion och sa Madde jag måste ha ett möte med dig imorrn.
En bra chef säger att jag skulle vilja ha ett möte med dig imorrn angående.....
Är så fruktansvärt trött på allt och helt uppgiven.
Jag är så pass nära på att säga upp mig redan idag. Har 1 månads uppsägningstid och under månaden söka jobb och kolla på utbildningar. För jag orkar inte ha det så här längre!!!
 Usch nu blev det väldigt privat men jag hoppas ni står ut ändå.

Idag har iaf Malin Olle och imorgon onsdag ska jag rida jag känner att jag måste.
Har även bestämt mig för att inte åka på Pay & Jump på Näs. Det kommer bli stressigt eftersom jag ska på konsert sen på kvällen. Vill inte stressa utan första gången vi tävlar ska det vara gott om tid och vara en kul grej för oss båda :-)

Så den 5 December är det Pay & Jump på Hallsta ridskola så den åker jag på istället :-)

Och på fredag är det dressyrträning för Jannicke

Nu finns det säkert nån igen som undrar varför ajg har en islandstränare till min häst MEN Jannicke är storhästtränare från början och har själv utbildat ett varmblod :-) Och så är det väldigt smidigt att ta ut henne då det är flera i stallet som rider för henne. Bl.a Carro och Kyndill men även den nya tjejen Moa med Sweet Dream.
 

Söndag 14 November

Idag hade jag utsläppet i stallet och va trött och seg.
Började med att känna på Durbins ben som va svulet fortfarande och även varm i hoven idag :-S sen va han lite gallig på det andra frambenet. Men jag lägger det där åt sidan inte min häst utan Lotta får göra en bedömning på det i stället.

Jag och Olle tog Hasselstigen och den avslutas med att man rider i allen upp till stallet.
De va jätte bra underlag så jag passade på att trava och jäklar va fin trav han fick. Gick riktigt samlat och i form jätte fint och bar verkligen upp sig ordentligt :-) Utan att vilja öka på utan anpassade sig efter min rytm i lättridningen :-) Gick super bra helt klart!

På fredag är det dressyrträningen igen ska bli super kul :-D


Lördag

Idag stog longering på schemat. Jobbade ordentligt i alla  gångarterna men la lite extra på traven och ställde även krav på att göra volten ganska liten i trav och det gick jätte bra studsade inte eller passade någonting. Vädigt intressant och se att han trampar under sig väldigt fint :-)
Sen på slutet fick jan springa frtt i paddocken och sen innan så stog den 2 sockerbitar med bommar på och självklart hoppar han dom gång på gång på gång han tyckte det va skti kul :-)
Väldigt kul att ha en häst man kan löshoppa utan massa infångare :-D

Startade min dag cäldigt bra genom att åka och simma och efter det sola och sen efter det till stallet :-)
Kanon dag vil att flera dagar ska vara så :-) utan stress och press. Underbart!

Nu ska jag vara lite social med Micke och sen inväntas Jon och Valpen för att äta lite gott och sen koma Sandra hit och sen blir det utgång. Kanon dag helt klart!


Dressyrträning

Sådär nu har man kommit hem och hunnit ätit.

Idag va det dressyrträning på Sörby :-)

Jag red för Jannicke och hon berömde oss väldigt mycket och tyckte att vi kommit bra mycket längre än vad jag förklarat. Hon sa även att Olle har ett super fint steg och tror att vi kan komma riktigt långt :-)
Så nu har jag satt upp ett slutmål inom dressyren och det är att vi ska lära oss galoppombyten, galopp-piruetter piaff och passage. På träningen så gjorde vi även några passage steg så helt omöjligt är det inte :-)

Och jag har även kommit på hur jag ska göra helt för at få Olle sluta passa. Det gick så jäkla super bra så jag sitter och ler för mig själv fortfarande. Det som jag gjorde hemma hos Therese i september har verkligen visat resultat.
Så efter nyår så blir det garanterat ut på dressyrbanorna :-D Jag är sååååå glad :-D

Rosa moln kan man lungt säga att jag svävar på. Underbar Pojkvän går inte att hitta någon bättre, blir så glad så fort jag tänker på han eller ser han :-) Sen en underbar häst som jag mer och emr börja inse är ett riktigt guldkorn som jag kan göra precis vad jag vill med :-) Vill jag rida höga klasser i dressyr så kan jag det vill jag höppa höga klasser så kan jag göra det också. Inte många som har en så allsidig häst brukar ofta vara att de är lite bättre på någon av grenarna :-P

Så nästa fredag är det dressyrträning igen och sen på lördag är det tävling :-)
Lite läskigt att säga tävling hade nog trott att det skulle ta lite längre tid innan det va dags för tävlingsbanorna :-P


Onsdag 10 November

Nu snöar det igen :-S
Tur att jag har en snäll pojkvän för vi ska åka ut till Olle och sätta i lite brodd och byta skorna bak eftersom han bara har 2 broddhål där.
Men troligtvis så kommer den här snön att försvinna om någon dag men det är synd om Olle skulle skada sig bara för att jag inte broddar.

Idag ska jag på ett spännande möte som kanske öppnar lite nya möjligheter för mig :-P


Snöstorm

Har varit snöstorm hela dagen här i västerås :-S Mamma har krockat med bilen med sommardäck och min syster hade ingen möjlighet att komma ut till stallet och jag jobbade fram till halv åtta, så Marie som sköter Kyndill i vanliga fall tog Olle idag. Mycket tacksam för detta :-)

Så tur att det finns snällt folk i stallet :-D

snöar fortfarande här har kommit minst över 1 dm :-S
Men troligtvis försvinner det om några dagar.


Tisdag 9 November

Kallt och blåsigt är det idag. Men varmare än vad det va igår :-) Något positivt iaf.
November måste nog vara den tråkigast månaden på hela året. Finns det nått roligt med November?
Fördelen just nu att det är kallt då är det inte så lerigt i hagarna, MEN i Olles hage där går det ett dike med masor av vatten så det brukar alltid vara vatten upp till knäna vid ingången men nu har de installerat en pump så nu är det jätte torrt och fint i deras hage + att de flyttat ingången en bit in i hagen och sen lagt massa fint grus/sand så underlaget är bättre än den bästa sjukhagen typ. Jag är iag super nöjd så storkillarna de är inte ett dugg leriga om benen :-) Väldigt skönt och jag blir så glad varje gång jag ska hämta Olle.

Idag ska jag nog anmäla mig till Pay & Jmpen också :-) Vet inte riktigt vilken höjd jag ska ta det pendlar runt 70 cm För där är Olle helt säker och jag vill inte presse han för hårt utan det ska vara roligt och en bra positiv sak för Olle. Men sen tänker jag att man kanske ska ha lite marginal när det gäller självförtroendet så då funderar jag på 60 cm.
Vi får se helt enkelt :-P Kan ju anmäla till båda iofs :-P


Det här hindret tror jag ligger på ca 70 cm.



Grönt Kort

I fredags så tog jag mitt gröna kort så nu är det bara ut på tävlingsbanorna :-)

Jobbet är fortfarande helt åtskogen, så därför är det fortfarande dålig uppdatering just för att jag inte orkar sätta mig vid datorn när jag kommer hem utan lägger tiden tillsammans med älskling istället.

Så mitt mål är först och främst att sluta som förtroende vald kassör på jobbet och innan årskiftet ha sagt upp mig och förhoppningsvis ha ett annat jobb på gång.
Jag har även funderat lite över att plugga vidare och jag vet nu vad jag ska plugga till :-)
Blir förhoppningsvis till att jobba med hästar varje dag. Har känt mer och mer att jag vill det :-)

Träningen med Olle går iaf enligt planerna. Och jag är nästan helt säker på att jag åker på en Pay and Jump den 20 november :-) Tror det skulle vara väldigt bra för mig och Olle :-) Så alla som vill kan ju komma och titta på mig när jag tävlar den 20 november p ånäs gård i Västerås första start 10.00




Tävling

Jag tror jag nästan helt har bestämt mig för att anmäla mig till hopptävlingen i slutet av November :-D
Idag blir det vilodag för Olle och sen på Torsdag ett lite hårdarepass i paddocken tänkte rida igenom hela L:B1 programmet så att det blir klockrent bra och sen hoppa några hinder och ev göra en bana :-) Det är ju mest banhoppning vi behöver träna på så att Olle och ajg får in flytet. Jag har en jätte bra bana med bara 3 hinder som man kan hoppa flera gånger tillsammans vilket är super bra. Den övningen är även väldigt bra där man måste rida ordentligt genon svängarna för annars finns risken att man hamnar fel.


Förlåt

Förlåt för urkass uppdatering men jag måste erkänna att jag inte har och mår så bra just nu.
Och det beror på att förra veckan så tog vi bort familjens collie King och jag har det förjävligt på jobbet :-S

Men det är otroligt skönt att jag kan åka till Olle och då mår man genast bättre igen tills det är dags att gå till jobbet igen.

Troligtvis så kommer jag säga upp mig i veckan så förhoppningsvis kommer jag må bättre efter det.

Med Olles träning så går det iaf jätte bra och vi kämpar på och vi ska troligtvis starta vår första tävling nu i November :-)

Ska bara tänka igenom det ordentligt för samma dag som tävlingen så ska jag iväg på kvällen så jag vill inte att det ska bli stressigt och så. Men jag har iaf några dagar till på mig innan anmälningen går ut :-P

Ser iaf fram emot det :-)







RSS 2.0