Tvål o Helosan på 3 dar

Jag upptäckte att Olle hade fått lite mugg. Så fram med Lactasyd (stavning)Tvålen och Helosanen och nu tre dagar senare så är muggen borta, han är fortfarande lite rosa på karleden, men det är ju något som kommer försvinna.

Jag tycker att det är otroligt viktigt att man verkligen ordentligt kollar egenom hela hästen varje dag. Jag vet sen tidigare att mugg kan vara svårt att få bort om man inte upptäcker det i tid och håller rent.
På Durbin den häst jag hade tidigare så fick han mugg över hela karleden och när det va som värst kunde han inte gå ordentligt för att det sramade för mycket i huden och skorporna sprack :S Usch tyvärr blir det sådär när man inte hjälps åt att hålla rent

Det är inte Olle, bilden har jag lånat från Google.se

Muggen är som värst när det är lerigt i hagarna.

 

Igår så hade Olle en vilodag, jag planerade inte riktigt min dag ordentligt, jag räknade inte med att det skulle ta 1 timme hos tandläkaren. Men men det är inte så mycket att göra åt, sådär för idag så ska jag och Olle ut på en lite längre tur. I fredags när jag red ut så såg jag två andra hästar komma ut från en stig så jag tänkte ta mig p lite upptäcksfärd och rid på den stigen. Det va mycket terräng och upp och nerförsbakar så det är ju isånna fall jätte bra för Olle med tanke på att han hade en liten patellupphakning på ena knät och att han behöver bygga rygg och rumpmuskler :)

Ha det så bra!!

/ Madde & Olle


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0