Träning

I Lördags så pkte vi iväg på Dressyr träning på Sörby. Olle tyckte inte om min nya transport ;S Han krånglade som bara den och stegrade så vi fick ta lina bakom han och då gick det jätte bra. Samma sak när vi skulle hem så krånglade han, men studdsade bara lite smått. Jag tror nämligen att det är såhär eftersom transporten är helt ny så luktar det väldigt speciellt i den, och sen rampen upp så är det en textilmatta istället för gummi, för den där matten stirrade han på när han skulle gå upp.

Väl på träningen så va Olle JÄTTE duktig, han kämpade på som bara den, men i slutet när vi skulle fatta sista galoppen så va han välidgt trött så benen hängde inte riktigt med. Ridläraren tyckte att han va super duktigt och kunde såpass mycket för att ha varit ridhäst så pass lite. Och det är riktigt kul att höra.

Min syster filmade lite så jag ska lägga up lite bilder och filmer här :)
dagarna efer träningen så va Olle lite stel så han hade nog träningsvärk, jag ska gå mycket mer nu på lördag efter träningen för at dämpa det lite.

Sen är det så kul att se Olle för vi tränade mycket på volter att öka o minska storleken på den och Olle han verkligen kämpade för att böja sig efter volten men hans bakdel va inte riktigt lika starkt som hans vilja :)

I Söndags så hämtade Sandra hem en misshandlad ponny som har stått på en auktion i Skåne :S Han är jätte rädd om sitt huvud och rumpa, vetrinären sa at han har helt klart blivit slagen oh tittar på en och bara väntar på att det ska komma ett slag.

Men när vi hämtade hem han så gick han rakt in i transporten och bara 20 meter från stallet när vi åkte så för han ett jäkla liv, så vi går ut o kollar då har hästen hoppat över frambommen och sitter ner med benen hängandes över bomme. Så de va bara att lossa bommen och sen åka vidare, han dunsade bra mycket där inne så vi stannade och tittade flera gånger vad han höll på med och tillslut kom vi fram till att han står och krafsar på golvet. När vi kommit en liten bit till så brakade de till i transporten och då hade han hoppat över bomen IGEN, den här gången stog han upp och hade all tyngd på bommen, så ja o Sandra kämpade för att få ner han, för i transporten så buktar det innåt för en sadelkammare är på utsidan , så han försöker klättra upp på den så då trycker jag tillbaka och hamnar mellan sadelkammaren och hans hovar, så min högra arm är jätte svullen och blå, och jag har jätte svårt att skriva på datorn.

Igår måndag så va hästspecialisten ove björksten ut till Olle och vaccinera han, vi behövde inte börja om vaccinationen så nu har han fått sin tredje spruta.

/ Madde & Olle

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0